Κίνα: Πουλούσαν κρέας γάτας για χοιρινό – Οι αρχές διέσωσαν 1.000 γάτες

Κίνα: Πουλούσαν κρέας γάτας για χοιρινό – Οι αρχές διέσωσαν 1.000 γάτες

Εξαρθρώθηκε δίκτυο. Χωρίς την παρέμβαση ακτιβιστών και αρχών, οι γάτες θα είχαν θανατωθεί και πουληθεί σαν χοιρινά ή αρνίσια σουβλάκια και λουκάνικα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία στην Κίνα διέσωσε πάνω από 1.000 γάτες από φορτηγό που βρισκόταν καθ′ οδόν για το σφαγείο, εξαρθρώνοντας μέρος παράνομου δικτύου που πουλούσε κρέας αιλουροειδών για χοιρινό και αρνίσιο. 

Κινητοποιούμενες έπειτα από πληροφορίες ακτιβιστών, αστυνομικοί στην κινεζική επαρχία Τζιανγκσού σταμάτησαν το φορτηγό που ήταν γεμάτο με κλειστά κιβώτια με αδέσποτες και δεσποζόμενες γάτες που μεταφέρονταν σε εγκατάσταση σφαγείου. Είναι πολύ πιθανό πως θα είχαν θανατωθεί και πουληθεί σαν χοιρινά ή αρνίσια σουβλάκια και λουκάνικα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Κίνα: Πουλούσαν κρέας γάτας για χοιρινό – Οι αρχές διέσωσαν 1.000 γάτες-1
Καθώς το χοιρινό ή αρνίσιο κρέας είναι πολλαπλάσια ακριβότερο από αυτό της γάτας, οι δράστες είχαν τεράστιο κέρδος από την παραπλάνηση των πελατών. – Φωτ. αρχείου: Shutterstock

Οι τοπικές αρχές οδήγησαν τα ζώα σε καταφύγιο αδέσποτων, αποτρέποντας τη σφαγή τους που θα είχε αποφέρει στους δράστες περί τα 20.500 δολάρια. Μάλιστα, αναρτούν πληροφορίες για το κάθε ζώο, ράτσα, χρώμα κ.ο.κ., online ώστε να αναγνωρισθεί από τον κηδεμόνα του, αν ήταν οικόσιτο. 

«Το κρέας γάτας πωλείται 4,5 γιουάν το μισό κιλό, τη στιγμή που το αρνίσιο κρέας πωλείται για 30 γιουάν η αντίστοιχη ποσότητα. Πουλώντας μια γάτα 4-5 κιλών σαν αρνί ή χοιρινό, (οι έμποροι) μπορούν να κρατήσουν ολόκληρη τη διαφορά της τιμής ως κέρδος» εξηγεί ο Γκονγκ Τζιάν, ένας από τους ακτιβιστές οι οποίοι, έπειτα από παρακολούθηση περίπου μιας εβδομάδας, ανέφεραν τις ύποπτες κινήσεις της ομάδας, με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία. 

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT