Ντάνι Αλβες: Φυλάκιση 9 ετών για σεξουαλική επίθεση ζητούν οι εισαγγελείς

Ντάνι Αλβες: Φυλάκιση 9 ετών για σεξουαλική επίθεση ζητούν οι εισαγγελείς

Ο εισαγγελέας ζήτησε επίσης περιοριστικά μέτρα, ώστε να απαγορεύεται να πλησιάσει την παθούσα, μετά την έκτιση της ποινής, καθώς και αποζημίωση 150.000 ευρώ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την καταδίκη του Ντάνι Αλβες, ο οποίος πρόκειται να δικαστεί με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης εναντίον γυναίκας, σε ποινή φυλάκισης 9 ετών, προτείνει Ισπανός εισαγγελέας, όπως προκύπτει από δικαστικό έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη. 

Ο πρώην αστέρας της Μπαρτσελόνα και της Βραζιλίας, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος, έπειτα από τη σύλληψή του στις 20 Ιανουαρίου, φέρεται να επιτέθηκε βίαια σε μια γυναίκα, σε νυχτερινό κέντρο της Βαρκελώνης νωρίς το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου, αναφέρεται.

Ο εισαγγελέας ζήτησε επίσης περιοριστικά μέτρα για τον Αλβες, ώστε να απαγορεύεται να την πλησιάσει μετά την έκτιση της ποινής, καθώς και να της καταβάλει αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Αλβες δήλωσε ότι είχε συναινετικό σεξ με την κατήγορό του, αφού πρώτα είχε αρνηθεί οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή μαζί της.

Τον Αύγουστο, δικαστήριο της Βαρκελώνης απήγγειλε επίσημα κατηγορίες σε βάρος του, αφού εντόπισε στοιχεία για αδικήματα του 40χρονου αθλητή και αργότερα αποφάσισε ότι υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να τον παραπέμψει σε δίκη. Προς το παρόν δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη διεξαγωγή της δίκης.

Μάλιστα, δεν αναμένεται να αποφυλακιστεί πριν από τη δίκη, καθώς το δικαστήριο της Βαρκελώνης απέρριψε το αίτημά του να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, σε δύο περιπτώσεις.

Σημειώνεται πως στην Ισπανία η καταγγελία για βιασμό ερευνάται στο πλαίσιο της γενικής κατηγορίας για σεξουαλική επίθεση και οι καταδίκες μπορούν να οδηγήσουν σε ποινές φυλάκισης από τέσσερα έως 15 χρόνια.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή