Βρετανία: Νέο βιβλίο για το Μπάκιγχαμ

Βρετανία: Νέο βιβλίο για το Μπάκιγχαμ

Τις δηλητηριώδεις σχέσεις των ανακτόρων αποκαλύπτει ο Ουαλλός δημοσιογράφος Ομιντ Σκόμπι, περιγράφοντας μια βασιλική οικογένεια σε κρίση

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Μια βασιλική οικογένεια σε κρίση περιγράφει στο βιβλίο του ο Ουαλλός δημοσιογράφος Ομιντ Σκόμπι, αν και το πόνημά του δεν μοιάζει να προκαλεί την αναταραχή που είχε πυροδοτήσει η κυκλοφορία του «Ρεζέρβα» από τον δούκα του Σάσεξ, Χάρι. Οι κριτικές χαρακτήρισαν το βιβλίο «Βρίσκοντας την ελευθερία» του Σκόμπι μονομερές, με ανώνυμη πηγή του Μπάκιγχαμ να το αποκαλεί «καταθλιπτικά δηλητηριώδες» στην περιγραφή της «φυγής» του ζεύγους Χάρι – Μέγκαν από την «εταιρεία», όπως αποκαλούν επικριτές των ανακτόρων τη βασιλική οικογένεια.

Ο 42χρονος Σκόμπι σημείωσε ότι ουδέποτε μίλησε με τον Χάρι ή τη Μέγκαν για το βιβλίο του, ούτε και υπήρξε ποτέ φίλος της πρώην ηθοποιού και σημερινής δούκισσας. Μιλώντας στους Times, ο συγγραφέας είπε: «Διατηρώ κοινούς φίλους με τη Μέγκαν και αυτό σίγουρα βοηθάει στην εξασφάλιση πληροφοριών και αποκαλύψεων».

Οι φιλοδοξίες του Ουίλιαμ

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, ο βασιλιάς έχει ενοχληθεί από τις πράξεις του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Ο Σκόμπι υποστηρίζει ότι ο Ουίλιαμ έχει αποπειραθεί να παραμερίσει τον μονάρχη στα μέσα ενημέρωσης, θεωρώντας τον μεταβατικό βασιλιά. Η κάλυψη της πρώτης επιθεώρησης της φρουράς από τον Κάρολο εξαφανίστηκε από τα πρωτοσέλιδα του Τύπου, καθώς ο Ουίλιαμ επέλεξε την ημέρα εκείνη για να παραχωρήσει σπάνια συνέντευξη στους Times. Ο Ουίλιαμ εμφανίζεται ως θερμόαιμος και πιστός στην «εταιρεία», ενώ δεν θεωρεί τον Κάρολο ικανό να διαχειρισθεί την υπόθεση του κατηγορηθέντος για παιδεραστία δούκα του Γιορκ, πρίγκιπα Αντριου.

Ο Ουίλιαμ φέρεται να πιστεύει ότι ο Χάρι υπέστη «πλύση εγκεφάλου» από «στρατιά ψυχοθεραπευτών». Ο Ουίλιαμ αγνόησε μηνύματα του Χάρι την ημέρα του θανάτου της Ελισάβετ, υποχρεώνοντας τον Χάρι να ενοικιάσει ιδιωτικό αεροσκάφος για να μεταβεί στα ανάκτορα του Μπαλμόραλ. Ο Σκόμπι γράφει ότι ο Χάρι πιστεύει ότι ο αδελφός του επέτρεψε σε εργαζομένους των ανακτόρων να μεταφέρουν στον σκανδαλοθηρικό Τύπο ενοχλητικές ιστορίες για το ζεύγος Χάρι – Μέγκαν.

Η Καμίλα φέρεται να ευχαρίστησε τον τηλεοπτικό παρουσιαστή Πιρς Μόργκαν για τη στήριξή του στην «εταιρεία», αφότου ο τελευταίος αποκάλεσε τη Μέγκαν «πριγκίπισσα Πινόκιο». Πρώην υπάλληλοι των ανακτόρων περιγράφουν την Καμίλα να μορφάζει όταν ακούει για «αριστερίστικες σαχλαμάρες», όπως τα ζητήματα ταυτότητας φύλου, οι φυλετικές διακρίσεις και η διατροφή βίγκαν.

Οι διάδοχοι

Ο Χάρι φέρεται να «κατέρρευσε» μετά τις πληροφορίες στον Τύπο για ψυχολογική κακοποίηση του προσωπικού των ανακτόρων από τη Μέγκαν, με τη βασιλική οικογένεια να παρατηρεί άπραγη «το βρώμικο παιχνίδι». Οταν ο Χάρι έφερε το θέμα στον πατέρα και στον αδελφό του, μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, ο Κάρολος φέρεται να απάντησε: «Πρέπει να καταλάβεις, αγαπημένο μου παιδί, ότι ο θεσμός της μοναρχίας δεν μπορεί να επιβάλλει στον Τύπο τι θα λέει». Η Μέγκαν έγραψε στον Κάρολο αποκαλύπτοντας την ταυτότητα δύο ατόμων στα ανάκτορα, τα οποία εξέφρασαν «ανησυχίες» για το χρώμα του δέρματος του αγέννητου τότε πρίγκιπα Αρτσι.

Στο βιβλίο του, ο Σκόμπι περιγράφει την Κέιτ να «ριγεί ειρωνικά» κάθε φορά που αναφέρεται ενώπιόν της το όνομα της Μέγκαν. Η πριγκίπισσα της Ουαλλίας κατηγορείται ότι «είναι ψυχρή όταν δεν συμπαθεί κάποιον», ενώ αγνόησε επιδεικτικά «τις κραυγές της Μέγκαν για βοήθεια». Ο Σκόμπι γράφει ότι η Κέιτ έχει δαπανήσει περισσότερο χρόνο μιλώντας για τη Μέγκαν παρά μιλώντας μαζί της. Η μελλοντική βασίλισσα περιγράφεται σαν «μυστηριώδης εκπαιδευόμενη βασίλισσα, ένα θεσμικό όνειρο που πραγματοποιείται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή