Ζελένσκι σε Ευρωπαίους: «Δεν είναι καιρός για ημίμετρα και δισταγμούς»

Ζελένσκι σε Ευρωπαίους: «Δεν είναι καιρός για ημίμετρα και δισταγμούς»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες που συνέρχονται σήμερα στις Βρυξέλλες να ανοίξουν τον δρόμο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία.

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απηύθυνε έκκληση σήμερα στους Ευρωπαίους ηγέτες που συνέρχονται στις Βρυξέλλες να ανοίξουν τον δρόμο για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη χώρα του, προειδοποιώντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, πρόκειται να εκμεταλλευτεί την όποια δική τους αποτυχία.

«Μην προσφέρετε στον Πούτιν αυτήν την πρώτη – και μοναδική – νίκη για εφέτος», είπε ο 45χρονος Ουκρανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «δεν είναι καιρός για ημίμετρα και δισταγμούς».

«Σήμερα είναι η ημέρα μιας πολιτικής απόφασης που θα έρθει σαν απάντηση σε όσα καταφέραμε. Και αυτή είναι η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία», είπε ο Ζελένσκι μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή