Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Ολοκληρώθηκε χωρίς κοινά συμπεράσματα για τη Μέση Ανατολή

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Ολοκληρώθηκε χωρίς κοινά συμπεράσματα για τη Μέση Ανατολή

Οι «27» δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε κοινή θέση, παρά το γεγονός ότι αρκετά κράτη-μέλη θεωρούσαν ότι θα έπρεπε να υπάρξει έστω μια αναφορά για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι ηγέτες είχαν μια στρατηγική συζήτηση για τη Μέση Ανατολή και θα συνεχίσουν να συζητούν το ζήτημα στο μέλλον», ανέφεραν πηγές από το Συμβούλιο, προσθέτοντας ότι δεν είχε υπάρξει σχεδιασμός για συνομολόγηση σχετικών συμπερασμάτων για το θέμα αυτό.

Αυτό σημαίνει ότι οι «27» δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε κοινή θέση για ένα ζήτημα που τους «διχάζει» από την έναρξη της σύγκρουσης Ισραήλ – Χαμάς, παρά το γεγονός ότι αρκετά κράτη-μέλη θεωρούσαν ότι θα έπρεπε να υπάρξει έστω μια αναφορά εκ μέρους της Συνόδου Κορυφής για την εξελισσόμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, σήμερα οι «27» συζήτησαν πολύ σύντομα για την εξωτερική πτυχή του μεταναστευτικού στη βάση επιστολής που απέστειλε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προς τα κράτη-μέλη. Σ′ αυτήν περιέγραφε τις σχετικές πρόσφατες πρωτοβουλίες της Επιτροπής για το ζήτημα ενόψει της πιθανούς ολοκλήρωσης του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Ασυλο.

Η τελευταία Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. για φέτος έληξε με την υιοθέτηση συμπερασμάτων για την κοινή ασφάλεια και άμυνα.

Λόγω μη επίτευξης συμφωνίας για την αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Ιανουάριο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή