Ερντογάν για «γαλάζια πατρίδα»: «Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας» με γνώμονα «τον άξονα της Τουρκίας»

Ερντογάν για «γαλάζια πατρίδα»: «Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας» με γνώμονα «τον άξονα της Τουρκίας»

«Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της χώρας μας διπλωματικά και στρατιωτικά» με γνώμονα «τον άξονα της Τουρκίας», δήλωσε ο Ρ. Τ. Ερντογάν, κατά την ομιλία που εκφώνησε στην εκδήλωση για την 97η επέτειο από την ίδρυση της τουρκικής MIT

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της χώρας μας τόσο διπλωματικά όσο και στρατιωτικά», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία που εκφώνησε στην εκδήλωση για την 97η επέτειο από την ίδρυση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών της MIT.

Ο ίδιος συνέχισε παρουσιάζοντας, μάλιστα, ως «παραδείγματα» αυτής της «υπεράσπισης των τουρκικών συμφερόντων» την «απελευθέρωση του Καραμπάχ» και την «προστασία της “γαλάζιας πατρίδας”».

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε, παράλληλα, και στο Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι «συνελήφθησαν πολλοί πράκτορες» των Ισραηλινών στην Τουρκία και ότι «αυτό είναι μόνον η αρχή» καθώς «θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα». 

Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε τα εξής: «Η Τουρκία ενισχύει τη δύναμή της, μέρα με τη μέρα, ως δύναμη που διαμορφώνει το παιχνίδι στην παγκόσμια σκακιέρα. Αυτό το αναγνωρίζουν πολλοί συνομιλητές μας από την Ευρώπη μέχρι την Ασία. Δημοσιεύονται ειδήσεις και άρθρα σχετικά με την αυξανόμενη παρουσία μας στην παγκόσμια πολιτική, μερικές φορές υποκινούμενα από φθόνο. Σε αντίθεση με ό,τι ισχυρίζονται κάποιοι, δεν έχει γίνει αλλαγή άξονα στη χώρα μας. Αντιθέτως, η χώρα μας έχει βρει τον πραγματικό της άξονα. Το όνομα αυτού του άξονα είναι ο άξονας της Τουρκίας. Δεν συμπεριφερόμαστε όπως παλιά, σκεπτόμενοι τι λένε οι άλλοι. Καθορίζουμε τις πολιτικές μας γύρω από την Τουρκία. Προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό, ανεξάρτητα από το τι λέει κάποιος. Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της χώρας μας τόσο διπλωματικά όσο και στρατιωτικά. Οι δραστηριότητές μας είναι ένα παράδειγμα αυτού. Η απελευθέρωση του Καραμπάχ με τους αδελφούς μας από το Αζερμπαϊτζάν είναι ένα από αυτά. Η θέλησή μας να προστατεύσουμε τη “γαλάζια πατρίδα” από το Αιγαίο μέχρι τη Μεσόγειο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι ένα από αυτά. Τα επιτεύγματα της χώρας μας δεν ήταν τυχαία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή