Γάζα: Στην Αίγυπτο η βοήθεια για τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς ομήρους

Γάζα: Στην Αίγυπτο η βοήθεια για τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς ομήρους

Δύο αεροπλάνα του Κατάρ έφτασαν στο Ελ Αρίς όπου εκφορτώθηκαν οι προμήθειες και μεταφέρθηκαν στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τους Ισραηλινούς ομήρους και τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, παραδόθηκε την Τετάρτη στις Αρχές της Αιγύπτου, προκειμένου να μεταφερθεί στον θύλακα, κατόπιν της συμφωνίας στην οποία μεσολάβησαν το Κατάρ και η Γαλλία.

Δύο αεροπλάνα του Κατάρ έφθασαν στο Ελ Αρίς, στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά, όπου εκφορτώθηκαν οι προμήθειες και μεταφέρθηκαν στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα, δήλωσαν αξιωματούχοι της αιγυπτιακής ασφάλειας και της Ερυθράς Ημισελήνου.

Ενα από τα αεροπλάνα μετέφερε ιατρικό υλικό για 45 ομήρους, οι οποίοι αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς κατά τη διάρκεια της εισβολής της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του, το Κατάρ δήλωσε ότι οι προμήθειες για τους Παλαιστίνιους που έφθασαν την Τετάρτη, θα διανεμηθούν στα τμήματα της Γάζας που έχουν πληγεί περισσότερο από τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Νωρίτερα, Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι η αρχική ιδέα για την παράδοση της βοήθειας είχε προέλθει από τις οικογένειες ορισμένων από τους Ισραηλινούς ομήρους.

Γάζα: Στην Αίγυπτο η βοήθεια για τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς ομήρους-1
REUTERS/Mohammed Salem

Παράλληλα, η νέα συντονίστρια του ΟΗΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Ανασυγκρότηση στη Γάζα, επισκέφθηκε το Σινά στο πλαίσιο των προσπαθειών για να αυξηθεί η ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Βρίσκομαι εδώ επειδή η εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι να δω πώς μπορούμε να διευκολύνουμε και να επιταχύνουμε την παράδοση της βοήθειας που τόσο πολύ χρειάζονται οι πολίτες στη Γάζα», δήλωσε η Σίγκριντ Κάαγκ στους δημοσιογράφους.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή