Ιαπωνία: Βραβείο σε βιβλίο που γράφτηκε με τη βοήθεια Τεχνητής Νοημοσύνης

Ιαπωνία: Βραβείο σε βιβλίο που γράφτηκε με τη βοήθεια Τεχνητής Νοημοσύνης

Το 5% του βιβλίου της Ρίε Κουντάν, «The Tokyo Tower of Sympathy», το οποίο επαινέθηκε ως «πρακτικά άψογο», δημιουργήθηκε λέξη προς λέξη με τη χρήση του ChatGPT

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παραδοχή ότι αξιοποίησε τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημόσύνης κατά τη συγγραφή βιβλίου το οποίο απέσπασε ένα από τα πιο σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία στην Ιαπωνία, προχώρησε η συγγραφέας Ρίε Κουντάν.

«Σκοπεύω να συνεχίσω να επωφελούμαι από τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη συγγραφή, επιτρέποντας στη δημιουργικότητά μου να εκφραστεί στο έπακρο», δήλωσε η 33χρονη, στην οποία απονεμήθηκε το βραβείο Akutagawa, για το καλύτερο μυθιστόρημα στην κατηγορία των υποσχόμενων νέων συγγραφέων.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι περίπου το 5% του βιβλίου της «The Tokyo Tower of Sympathy», το οποίο επαινέθηκε από την επιτροπή ως «πρακτικά άψογο», δημιουργήθηκε λέξη προς λέξη από την Τεχνητή Νοημοσύνη. Δήλωσε δε ότι και στη δική της ζωή συμβουλευόταν το ChatGPT, για προβλήματα που ένιωθε ότι δεν μπορούσε να πει σε κανέναν. 

Το μυθιστόρημα επικεντρώνεται στα διλήμματα ενός αρχιτέκτονα που έχει αναλάβει να κατασκευάσει μια άνετη πολυώροφη φυλακή στο Τόκιο.

Η Γιαπωνέζα συγγραφέας δεν είναι η πρώτος καλλιτέχνης που προκαλεί αντιδράσεις με τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, σε μια εποχή στην οποία πολλοί δημιουργοί αισθάνονται ότι απειλούνται από την τεχνολογική πρόοδο.

Πέρυσι, ο φωτογράφος Μπόρις Ελνταγκσεν, με έδρα το Βερολίνο, αποσύρθηκε από τα Sony World Photography Awards αφού αποκάλυψε ότι το έργο, με το οποίο κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία δημιουργικής φωτογραφίας, κάνει χρήση της τεχνολογίας.

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT