Οργή στη Ρωσία για τον γάτο που πέθανε στους -30°C – Τον πέταξαν από τρένο γιατί τον πέρασαν για αδέσποτο

Οργή στη Ρωσία για τον γάτο που πέθανε στους -30°C – Τον πέταξαν από τρένο γιατί τον πέρασαν για αδέσποτο

Ο Twix το έσκασε από το κλουβί του κι άρχισε να περιφέρεται στα βαγόνια, έως ότου τον βρήκε η ελέγκτρια και τον πέταξε από τον τρένο

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ζητούν την απόλυση μιας Ρωσίδας ελέγκτριας που πέταξε μια γάτα από το τρένο, πιστεύοντας πως είναι αδέσποτη. 

Στις 11 Ιανουαρίου, στο δρομολόγιο Γεκατερίνμπουργκ – Αγία Πετρούπολη, o Twix το έσκασε από το κλουβί του κι άρχισε να περιφέρεται στα βαγόνια. Τον λευκό-τζίντζερ γάτο εντόπισε η ελέγκτρια των εισιτηρίων, η οποία τον πέταξε από το παράθυρο του τρένου σε στάση στην πόλη Κίροφ. 

Εκατοντάδες άνθρωποι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να βρουν τον Τουίξ εγκαίρως, σε συνθήκες ακραίου ψύχους και με τον υδράργυρο να αγγίζει τους -30 βαθμούς Κελσίου. Τελικά, λίγες ημέρες μετά, ο γατούλης βρέθηκε ψόφιος περίπου 1,5 χιλιόμετρο από το σημείο όπου είχε εγκαταλειφθεί. Οι εθελοντές που τον αναζητούσαν υποστηρίζουν πως πέθανε από το ψύχος, ενώ στο σώμα του έφερε πλήθος τραυμάτων που έμοιαζαν με δαγκωματιές, προφανώς άλλων ζώων. 

Η κρατική εταιρεία RZhD απολογήθηκε στους ιδιοκτήτες του Τουίξ, δεσμευόμενη να αλλάξει τους κανονισμούς και να «αντιμετωπίζει τα ζώα με μεγάλη προσοχή, αγάπη και φροντίδα στα ταξίδια». 

«Προς αποτροπή παρόμοιου συμβάντος στο μέλλον, εξετάζονται ήδη τροποποιήσεις στα έγγραφα μεταφοράς οικόσιτων ζώων σε τρένα μεγάλων αποστάσεων. Οι ελεγκτές θα απαγορεύεται να αποβιβάζουν ζώα από τα βαγόνια. Αντιθέτως, θα τα παραδίδουν σε εργαζομένους σταθμών οι οποίοι θα μπορούν να επικοινωνούν με οργανώσεις προστασίας ζώων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. 

Ωστόσο, το συμβάν, που γνωστοποιήθηκε μέσω social media, προκάλεσε οργή στη Ρωσία, με πάνω από 300.000 ανθρώπους να υπογράφουν τη διαδικτυακή εκστρατεία για την απόλυση της εισπράκτορα και τη δίωξή της. 

Στην εργαζόμενη, που δεν κατονομάζεται, δεν έχει ασκηθεί δίωξη – ενδεχόμενο που πάντως εξετάζουν, σύμφωνα με κρατικό μέσο της Ρωσίας, οι κηδεμόνες του γάτου.

Πηγή: Washington Post/Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT