Στο Αουσβιτς ο Ελον Μασκ εν μέσω επικρίσεων για τις αντισημιτικές αναρτήσεις του

Στο Αουσβιτς ο Ελον Μασκ εν μέσω επικρίσεων για τις αντισημιτικές αναρτήσεις του

«Σε συγκλονίζει περισσότερο όταν το βλέπεις από κοντά», παραδέχτηκε λίγο αργότερα ο ισχυρός άνδρας του Χ για την επίσκεψή του σε αυτόν τον τόπο των άφατων φρικωδιών

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μαρτυρικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Αουσβιτς-Μπίρκεναου επισκέφτηκε χθες ο Ελον Μασκ, εν μέσω σφοδρών επικρίσεων για τη στάση ανοχής που επιδεικνύει στον αντισημιτισμό στο X/Twitter και την κατά καιρούς υιοθέτηση αντισημιτικών θεωριών συνωμοσίας. 

Ο ιδιοκτήτης του Χ επισκέφθηκε τον τόπο όπου εξοντώθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο Εβραίοι, μαζί με τον γιο του και με τον podcaster Μπεν Σαπίρο, πριν από την προγραμματισμένη συμμετοχή τους στο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνδέσμου. Παρών στην ιδιωτική αυτή επίσκεψη ήταν και ένας επιζών του ολοκαυτώματος, ο Γκίντον Λεβ.

«Πριν από την άφιξη του Ελον Μασκ στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ενωσης, συμμετείχε σε ιδιωτική επίσκεψη στο Αουσβιτς-Μπίρκεναου με τον πρόεδρο της EJA, ραβίνο Μεναχέμ Μαργκόλιν, τον Μπεν Σαπίρο και τον επιζώντα του Ολοκαυτώματος Γκίντον Λεβ. Ο Μασκ κατέθεσε στεφάνι στο τείχος του θανάτου και συμμετείχε σε μια σύντομη τελετή μνήμης» σημείωνε η EJA σε ανακοίνωσή της.

Στο Αουσβιτς ο Ελον Μασκ εν μέσω επικρίσεων για τις αντισημιτικές αναρτήσεις του-1
Φωτ.: European Jewish Association/Yoav Dudkevitch/Handout via REUTERS 

«Σε συγκλονίζει περισσότερο όταν το βλέπεις από κοντά», παραδέχτηκε λίγο αργότερα ο ισχυρός άνδρας του Χ για την επίσκεψή του σε αυτόν τον τόπο των άφατων φρικωδιών. 

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως ήταν «αφελής» σχετικά με την έκταση του αντισημιτισμού μέχρι πρόσφατα, λέγοντας ότι αυτό οφείλεται στο ότι οι περισσότεροι φίλοι του είναι Εβραίοι, με αποτέλεσμα να έχει ελάχιστη επαφή με τον αντισημιτισμό. 

Στο Αουσβιτς ο Ελον Μασκ εν μέσω επικρίσεων για τις αντισημιτικές αναρτήσεις του-2
Φωτ.: European Jewish Association/Yoav Dudkevitch/Handout via REUTERS 

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο δισεκατομμυριούχος Μασκ βρέθηκε στη δίνη εντονότατων επικρίσεων, ακόμη και από τον Λευκό Οίκο μεταξύ άλλων, όταν μέσω Χ χαρακτήρισε «απολύτως αληθή» μια ανάρτηση που υποστήριζε πως οι Εβραίοι ενθάρρυναν το «μίσος εναντίον των λευκών». Ο ίδιος αναδιπλώθηκε, ζητώντας συγγνώμη για το σχόλιο και χαρακτηρίζοντας την ανάρτησή του «τη χειρότερη, την πιο ανόητη που έχω κάνει ποτέ». Ωστόσο, πολλές εταιρείες- μεγαθήρια, από την Disney έως την ΙΒΜ, απέσυραν τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα του, ως ένδειξη δυσφορίας.  

Πηγή: Guardian/Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή