Συνομιλίες Μπάιντεν με τον εμίρη του Κατάρ και τον Αιγύπτιο πρόεδρο για την απελευθέρωση των ομήρων

Συνομιλίες Μπάιντεν με τον εμίρη του Κατάρ και τον Αιγύπτιο πρόεδρο για την απελευθέρωση των ομήρων

Ο Αμερικανός πρόεδρος συζήτησε με τον εμίρη του Κατάρ και τον Αιγύπτιο πρόεδρο το θέμα της απελευθέρωσης των ομήρων που απήχθησαν από τη Χαμάς. Εκφράζονται ελπίδες για την επίτευξη προόδου στις διαπραγματεύσεις

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συζήτησε με τον εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι, για τις «τελευταίες εξελίξεις στο Ισραήλ και τη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών που καταβάλλονται για την απελευθέρωση των ομήρων που απήχθησαν από τη Χαμάς», ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Η συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών πραγματοποιείται την ώρα που ο αρχηγός της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, αναμένεται να συναντήσει στην Ευρώπη τους ομολόγους του από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, καθώς και τον πρωθυπουργό του Κατάρ, με την ελπίδα να διαπραγματευτεί μια εκεχειρία στη Γάζα και την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε, επίσης, με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες για την απελευθέρωση των ομήρων, καθώς ο απεσταλμένος του Τζο Μπάιντεν στη Μέση Ανατολή, Μπρετ Μακ Γκερκ, επιστρέφει στην Ουάσινγκτον έπειτα από συνομιλίες που είχε για το εν λόγω θέμα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ανοίξουμε τον δρόμο για μια νέα συμφωνία για τους ομήρους», δήλωσε από την πλευρά του ο Κίρμπι, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «δεν θα πρέπει να αναμένουμε άμεσα πρόοδο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή