Toyota: Προειδοποίηση για επικίνδυνους αερόσακους σε 50.000 ιδιοκτήτες παλιών μοντέλων

Toyota: Προειδοποίηση για επικίνδυνους αερόσακους σε 50.000 ιδιοκτήτες παλιών μοντέλων

Η σύσταση αφορά ορισμένα μοντέλα Corolla και Corolla Matrix 2003-2004, καθώς και το RAV4 2004-2005, τα οποία διαθέτουν τους αερόσακους Takata

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Toyota προτρέπει τους ιδιοκτήτες 50.000 οχημάτων, εκ των οποίων τα περισσότερα στις ΗΠΑ, να προχωρήσουν άμεσα σε επισκευές, λόγω κινδύνου να εκραγεί ο αερόσακος.

Σύμφωνα με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η σύσταση αφορά ορισμένα μοντέλα Corolla και Corolla Matrix 2003-2004, καθώς και το RAV4 2004-2005, τα οποία διαθέτουν τους αερόσακους Takata.

Περισσότεροι από 30 θάνατοι παγκοσμίως, εκ των οποίων 26 στις ΗΠΑ, καθώς και εκατοντάδες τραυματισμοί συνδέονται με τους αερόσακους Takata, οι οποίοι μπορούν να εκραγούν, διασκορπίζοντας μεταλλικά θραύσματα στο εσωτερικό των οχημάτων, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Την τελευταία δεκαετία, περισσότεροι από 67 εκατομμύρια αερόσακοι Takata έχουν ανακληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από περισσότερες από 20 αυτοκινητοβιομηχανίες και περισσότεροι από 100 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Οπως ανέφερε η Toyota, η ανάκληση του RAV4 αφορά τον αερόσακο του οδηγού, ενώ στα άλλα μοντέλα αφορά τον αερόσακο του συνοδηγού.

Η εταιρεία Stellantis, μητρική της Chrysler, προειδοποίησε τον περασμένο Ιούλιο 29.000 ιδιοκτήτες φορτηγών Dodge Ram του 2003, να σταματήσουν αμέσως να τα οδηγούν, εν αναμονή των επισκευών, καθώς ένα άτομο σκοτώθηκε όταν εξερράγη ένας αερόσακος Takata.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή