Ινδία: Αθώο το… περιστέρι που «συνελήφθη» για κατασκοπεία

Ινδία: Αθώο το… περιστέρι που «συνελήφθη» για κατασκοπεία

Αφέθηκε ελεύθερο στη φύση έπειτα από οκτώ μήνες κράτησης!

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαλλάχθηκε από τις βαρύτατες κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερο στη φύση ένα… περιστέρι, το οποίο οι ινδικές αρχές «συνέλαβαν» ως κατάσκοπο της Κίνας και κράτησαν για οκτώ μήνες! 

Η περιπέτεια του πουλιού ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, όταν «συνελήφθη» κοντά σε λιμάνι της Μουμπάι. Τα δύο δαχτυλίδια στα πόδια του που είχαν χαραγμένες λέξεις φαινομενικά κινεζικές κίνησαν τις υποψίες της ινδικής αστυνομίας, που εκτίμησε πως το περιστέρι εμπλέκεται σε κατασκοπική δραστηριότητα. Ετσι, το κράτησε και αργότερα στο έστειλε σε ένα νοσοκομείο ζώων της Μουμπάι (πρώην Βομβάης). 

Τελικά, αποδείχτηκε πως το περιστέρι ήταν ένα αγωνιστικό πτηνό από την Ταϊβάν που δραπέτευσε και κατάφερε να φτάσει έως την Ινδία. Με την άδεια της αστυνομίας, το πτηνό μεταφέρθηκε στην Εταιρεία Πρόληψης της Κακοποίησης των Ζώων της Μουμπάι, οι γιατροί της οποίας το απελευθέρωσαν την Τρίτη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα πτηνό απασχολεί τις ινδικές αρχές. 

Το 2020, η αστυνομία στο ινδικό Κασμίρ άφησε ελεύθερο ένα περιστέρι που ανήκε σε Πακιστανό ψαρά, αφού μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως το πουλί, το οποίο είχε πετάξει μέσα από τα βαριά στρατιωτικοποιημένα σύνορα μεταξύ των πυρηνικά εξοπλισμένων κρατών, δεν ήταν κατάσκοπος.

Το 2016, ένα άλλο περιστέρι… συνελήφθη, αφού μετέφερε σημείωμα απειλητικό για τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.

Πηγή: Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή