Ταϊλάνδη: «Επιδρομή» χιλιάδων μακάκων αναστάτωσε μια πόλη

Ταϊλάνδη: «Επιδρομή» χιλιάδων μακάκων αναστάτωσε μια πόλη

Επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο, ενώ οι κάτοικοι κλείστηκαν στα σπίτια τους

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη αναστάτωση προκαλεί η επιδρομή χιλιάδων μακάκων σε πόλη της κεντρικής Ταϊλάνδης, αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο και τους κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους.

Το πρόβλημα είναι τόσο έντονο που η δημοφιλής πόλη Λοπμπούρι κινδυνεύει να μετατραπεί σε «πόλη-φάντασμα», καθώς Κινέζοι επενδυτές αναστέλλουν τις επενδύσεις τους, μέχρι να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, αναφέρει η South China Morning Post.

Ηδη, αρκετές εταιρείες και καταστήματα έχουν περιορίσει τις εμπορικές δραστηριότητές τους, καθώς η «επιδρομή» προκάλεσε αρκετές ζημιές σε βιτρίνες, πόρτες και παράθυρα, οδηγώντας τους ιδιοκτήτες σε έξοδα για επισκευές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο ενός εμπορικού κέντρου, οι μακάκοι κατακλύζουν συχνά το κατάστημα και παρενοχλούν όσους πραγματοποιούν τα ψώνια τους.

Επισημαίνεται πως οι μακάκοι αποτελούσαν κάποτε αναπόσπαστο τμήμα της τουριστικής αξιοποίησης της πόλης, καθώς οι τουρίστες την επισκέπτονταν για να τους ταΐσουν και να αλληλεπιδράσουν μαζί τους.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι της περιοχής αναμένεται να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας με το Τμήμα Εθνικών Πάρκων, Αγριας Ζωής και Προστασίας Φυτών για την από κοινού εξεύρεση λύσεων στο πρόβλημα.

Με πληροφορίες από South China Morning Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή