ΗΠΑ: Ο Τραμπ υπόσχεται νέους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα

ΗΠΑ: Ο Τραμπ υπόσχεται νέους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα

«Δεν πρόκειται για εμπορικό πόλεμο. Τα πήγα περίφημα με την Κίνα στη θητεία μου», αναφέρει ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή του να επιβάλλει ξανά δασμούς στην Κίνα, οι οποίοι θα μπορούσαν να υπερβούν το 60%, σε περίπτωση που επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής δασμών 60% στα κινεζικά προϊόντα, εάν εκλεγεί, ο Τραμπ είπε: «Θα έλεγα ότι ίσως θα είναι και περισσότερο από αυτό».

«Πρέπει να το κάνουμε», ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Fox News, η οποία μεταδόθηκε την Κυριακή. «Το χρηματιστήριο σχεδόν κατέρρευσε όταν ανακοινώθηκε ότι κέρδισα τις προκριματικές εκλογές στην Αϊόβα. Οταν κέρδισα στο Νιου Χαμσάιρ, η χρηματιστηριακή αγορά σημείωσε “τρελή” πτώση, είπε, αναφερόμενος στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών σε Αϊόβα και Νιου Χαμσάιρ.

Απέρριψε, ωστόσο, την άποψη ότι θα ξεκινήσει νέο εμπορικό πόλεμο με την Κίνα. «Δεν πρόκειται για εμπορικό πόλεμο. Τα πήγα περίφημα με την Κίνα», αναφέρει ο Τραμπ στη συνέντευξη. «Θέλω η Κίνα να τα πάει καλά, το θέλω. Μου αρέσει πολύ ο πρόεδρος Σι. Ηταν πολύ καλός φίλος κατά τη διάρκεια της θητείας μου».

Επισημαίνεται πως ο Τραμπ θεωρείται ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα του κόμματός του και εκτός απροόπτου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, είχε επιβάλλει δασμούς αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν διατήρησε τους δασμούς και πρόσθεσε νέους περιορισμούς που απαγορεύουν την εξαγωγή τεχνολογικών εξοπλισμών στην Κίνα, επικαλούμενη ανησυχίες για την ασφάλεια.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή