«Σιγή ιχθύος» στο Κρεμλίνο για την επίσκεψη του Τάκερ Κάρλσον στη Ρωσία

«Σιγή ιχθύος» στο Κρεμλίνο για την επίσκεψη του Τάκερ Κάρλσον στη Ρωσία

Ο Κάρλσον είναι πρώην παρουσιαστής του Fox News ο οποίος εκδιώχθηκε από τον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό εν μέσω σκανδάλου και κατηγοριών σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμηση

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε σήμερα Δευτέρα να αποκαλύψει αν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα παραχωρήσει ή όχι συνέντευξη στον Τάκερ Κάρλσον, ενώ δεν επιβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός δημοσιογράφος βρίσκεται στη Μόσχα.

«Δύσκολα μπορεί να περιμένει κάποιος από εμάς να παράσχουμε πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις ξένων δημοσιογράφων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις εικασίες ότι ο Κάρλσον βρίσκεται στη Ρωσία για να πάρει συνέντευξη από τον Πούτιν.

«Πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι έρχονται καθημερινά στη Ρωσία, πολλοί συνεχίζουν να εργάζονται εδώ και το καλωσορίζουμε αυτό», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Δεν έχουμε τίποτα να ανακοινώσουμε όσον αφορά τις συνεντεύξεις του προέδρου σε ξένα μέσα ενημέρωσης», πρόσθεσε.

Τραμπ, Μιλέι, Ορμπαν…

Ο Κάρλσον είναι πρώην παρουσιαστής του Fox News, ο οποίος έχοντας εκδιωχθεί από τον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό, εν μέσω σκανδάλου και κατηγοριών σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμηση, εγκαινίασε τον Δεκέμβριο νέα συνδρομητική υπηρεσία streaming.

Συνέντευξή του στο X με τον Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Αύγουστο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 267 εκατ. προβολές, σύμφωνα με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Κάρλσον έχει επίσης δημοσιεύσει στο X συνεντεύξεις με τον Αργεντινό Χαβιέρ Μιλέι και τον Ούγγρο Βίκτορ Ορμπαν.

Το ρωσικό κανάλι Mash Telegram δημοσίευσε το Σάββατο φωτογραφία του Κάρλσον αναφέροντας ότι είχε φτάσει στη Μόσχα.

«Δεν θα ήταν χρήσιμο»

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι, αν και το Κρεμλίνο λαμβάνει καθημερινά «δεκάδες» αιτήματα από δυτικά μέσα ενημέρωσης, δεν θεωρεί χρήσιμη μία συνέντευξη, επειδή «η δυτική κοινωνία έχει ζαλιστεί από τη ρωσοφοβική προπαγάνδα».

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Πούτιν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας εκ βαθέων συνέντευξης με δυτικό δημοσιογράφο στο μέλλον, λέγοντας: «Αν ο Κάρλσον θα είναι ή όχι μεταξύ των πιθανών υποψηφίων, θα πρέπει να περιμένουμε να το δούμε». 

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ανοιχτά ότι θα εξέταζε την πιθανότητα συνεργασίας με τον Κάρλσον στο πεδίο της πολιτικής.

Με πληροφορίες από Reuters, Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή