Κάγια Κάλας: Επισήμως καταζητούμενη στη Ρωσία η πρωθυπουργός της Εσθονίας

Κάγια Κάλας: Επισήμως καταζητούμενη στη Ρωσία η πρωθυπουργός της Εσθονίας

Δεν διευκρινίζεται το ποινικό άρθρο βάσει του οποίου ασκήθηκε δίωξη

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία θέτει στη λίστα των καταζητούμενων εγκληματιών την πρωθυπουργό της Εσθονίας, σύμφωνα με ανάρτηση του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών.

Οπως αναφέρει σήμερα, Τρίτη, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RΙΑ Novosti, η βάση δεδομένων αναζήτησης του υπουργείου Εσωτερικών στη Μόσχα περιλαμβάνει πλέον και το ονοματεπώνυμο με την ημερομηνία γέννησης της Εσθονής πρωθυπουργού, σφοδρής πολεμίου της πολιτικής του Κρεμλίνου.

«Κάγια Κάλας, 17 Ιουνίου 1977. Λόγοι έρευνας: Καταζητείται βάσει άρθρου του Ποινικού Κώδικα», αναφέρεται στη βάση δεδομένων.

Δεν διευκρινίζεται το ποινικό άρθρο βάσει του οποίου ασκήθηκε δίωξη και τέθηκε στον κατάλογο καταζητούμενων.

Το ρωσικό πρακτορείο, επιχειρώντας να στοιχειοθετήσει τυχόν απαγγελία κατηγοριών κατά της Κ. Κάλας, επικαλείται ότι έχει χαρακτηρίσει τη Ρωσία συνεχή απειλή για την ασφάλεια των Δυτικών χωρών και εξέφρασε την επιθυμία να οδηγήσει προσωπικά το ΝΑΤΟ απέναντι στη Μόσχα. Η κ. Κάλας κάλεσε επίσης να «απομονωθεί η Ρωσία από τον ελεύθερο κόσμο».

Αλλες κατηγορίες που της προσάπτει είναι ότι υποστήριξε επίσης την κατεδάφιση σοβιετικών μνημείων στην Εσθονία αφιερωμένων στους νεκρούς του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, επεδίωξε πανευρωπαϊκή απαγόρευση έκδοσης βίζας στους Ρώσους και δήλωσε την ετοιμότητά της να αλλάξει το σύνταγμα της Εσθονίας προκειμένου να στερήσει από τους Ρώσους και τους Λευκορώσους το δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές.

Την ίδια ώρα, στην άλλη πλευρά των ρωσοεσθονικών συνόρων, οι υπηρεσίες ασφαλείας καταγγέλλουν ότι η Μόσχα ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Δύση εντός δεκαετίας.

Πηγή: RIA Novosti, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή