Γαλλία: Απαγόρευση εισόδου σε 28 Ισραηλινούς εποίκους

Γαλλία: Απαγόρευση εισόδου σε 28 Ισραηλινούς εποίκους

«Η βία που ασκείται από εποίκους εναντίον του παλαιστινιακού πληθυσμού έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες», σημειώνει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαγορεύση εισόδου στη Γαλλία επιβλήθηκε σε 28 Ισραηλινούς εποίκους, οι οποίοι καταγγέλλονται ότι εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά Παλαιστίνιων αμάχων στη Δυτική Οχθη, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Αυτά τα μέτρα λαμβάνονται γιατί η βία που ασκείται από εποίκους εναντίον του παλαιστινιακού πληθυσμού έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες. Η Γαλλία επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει σθεναρά αυτήν την απαράδεκτη βία», ανέφερε το γαλλικό ΥΠΕΞ. Τα ονόματα των 28 ατόμων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Στοιχεία του ΟΗΕ δείχνουν ότι οι καθημερινές επιθέσεις εποίκων έχουν υπερδιπλασιαστεί μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και την επακόλουθη ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ενώ το παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί στον πολιορκημένο θύλακα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκφράζουν αυξανόμενη ανησυχία για την αύξηση της βίας στη Δυτική Οχθη.

ΗΠΑ και Βρετανία έχουν εκφράσει παρόμοιες ανησυχίες και έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις σε εποίκους τους οποίους κατηγορούν ως υπεύθυνους για πράξεις βίας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι θα προτείνει παρόμοια μέτρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT