Η Star Bulk σταματάει τις διελεύσεις από την Ερυθρά Θάλασσα – «Εχουμε γίνει στόχος των Χούθι»

Η Star Bulk σταματάει τις διελεύσεις από την Ερυθρά Θάλασσα – «Εχουμε γίνει στόχος των Χούθι»

Η ναυτιλιακή με έδρα την Ελλάδα διακόπτει τα δρομολόγια μετά τις επιθέσεις σε δύο πλοία της. Τι δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πέτρος Παππάς

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δρομολόγια μέσω της Ερυθράς Θάλασσας διακόπτει η ναυτιλιακή με έδρα την Ελλάδα, Star Bulk Carriers, μετά τις επιθέσεις των Χούθι σε δύο πλοία της, τις τελευταίες ημέρες.

«Πλέον, δεν θα περνάμε από τη διώρυγα του Σουέζ, επειδή προφανώς είμαστε στόχος των Χούθι, ως εισηγμένη εταιρεία και καταχωρημένη στις ΗΠΑ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Star Bulk, Πέτρος Παππάς, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματά της εταιρείας.

Πρόσθεσε ότι είχε ζητηθεί από τους ναυλωτές δύο διαφορετικών πλοίων να αποφύγουν τη διώρυγα του Σουέζ, η οποία οδηγεί στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Λάβαμε τη σύσταση να ακολουθήσουμε το ναυλοσύμφωνο και να στείλουμε τα πλοία μέσω Σουέζ», δήλωσε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας ότι το πρώτο πλοίο δέχθηκε τρεις επιθέσεις.

«Το δεύτερο πλοίο περνούσε ήδη από το Σουέζ, οπότε δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε τη διαδρομή και καθώς το δρομολόγιο συνεχιζόταν, δέχθηκε επίθεση», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται πως στις 6 Φεβρουαρίου, οι φιλοϊρανοί Χούθι της Υεμένης εκτόξευσαν τρεις πυραύλους εναντίον του πλοίου Star Nasia.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, αναφέρθηκαν μικρές ζημιές και κανένας τραυματισμός, ενώ ένα από τα βλήματα καταρρίφθηκε από το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό.

Επίσης στις 12 Φεβρουαρίου, οι Χούθι εκτόξευσαν δύο πυραύλους εναντίον του πλοίου Star Iris, το οποίο έπλεε προς το Ιράν με φορτίο καλαμποκιού από τη Βραζιλία.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή