Ισραήλ: Persona non grata ο Βραζιλιάνος πρόεδρος

Ισραήλ: Persona non grata ο Βραζιλιάνος πρόεδρος

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, θα είναι ανεπιθύμητος στο Ισραήλ μέχρι να πάρει πίσω τα σχόλια που έκανε συγκρίνοντας τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Γάζα με τη γενοκτονία των Εβραίων από τους ναζί.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, θα είναι ανεπιθύμητος στο Ισραήλ μέχρι να πάρει πίσω τα σχόλια που έκανε συγκρίνοντας τον πόλεμο εναντίον των μαχητών της Χαμάς στη Γάζα με τη γενοκτονία των Εβραίων από τους ναζί στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.

«Δεν θα ξεχάσουμε ούτε θα συγχωρέσουμε. Πρόκειται για μια σοβαρή αντισημιτική επίθεση. Εξ ονόματός μου και εξ ονόματος των πολιτών του Ισραήλ – πείτε στον πρόεδρο Λούλα πως είναι persona non grata [ανεπιθύμητος] στο Ισραήλ μέχρι να το πάρει πίσω», είπε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς στον πρεσβευτή της Βραζιλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Κατς.

Το Ισραήλ κατηγόρησε τον Λούλα ότι υποβάθμισε το Ολοκαύτωμα και ότι προσέβαλε τον εβραϊκό λαό με όσα ανέφερε κατά την 37η Σύνοδο Κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης στην Αντίς Αμπέμπα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή