Ο Σουηδός πρωθυπουργός ανυπομονεί να συναντήσει τον Ορμπαν

Ο Σουηδός πρωθυπουργός ανυπομονεί να συναντήσει τον Ορμπαν

«Ανυπομονώ να έχουμε τη συνάντηση και ανυπομονώ για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ουλφ Κρίστερσον

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι ανυπομονεί να συναντήσει τον Ούγγρο ομόλογό του Βίκτορ Ορμπαν και να γίνει η Σουηδία μέλος του ΝΑΤΟ, έπειτα από τα μηνύματα ότι η Ουγγαρία θα μπορούσε να επικυρώσει το σουηδικό αίτημα αυτό τον μήνα.

«Είχαμε επικοινωνία αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο Κρίστερσον σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πολωνό ομόλογό του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Βαρσοβία.

«Ανυπομονώ να έχουμε τη συνάντηση και ανυπομονώ για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Η μοναδική χώρα που δεν έχει επικυρώσει

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Ορμπαν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το κοινοβούλιο της χώρας του ενδέχεται να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ όταν συγκληθεί αργότερα αυτό τον μήνα.

Είναι το μοναδικό κοινοβούλιο που έχει απομείνει στη συμμαχία των 31 μελών, το οποίο δεν το έχει  επικυρώσει.

Ντόναλντ Τουσκ: «Απαράδεκτο»

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι είναι «απαράδεκτο» το ότι η Ουγγαρία μπλόκαρε τη σουηδική υποψηφιότητα.

«Θα ήταν λάθος μία χώρα του ΝΑΤΟ να μπλοκάρει την είσοδο άλλης χώρας», δήλωσε ο Τουσκ. «Η Πολωνία και εγώ προσωπικά θα είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε την πλήρη υποστήριξή μας», τόνισε.

Η Σουηδία υπέβαλε αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ πριν από σχεδόν δύο χρόνια, σε μια ιστορική καμπή και έπειτα από την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή