Ρήγματα στο ΕΛΚ: Οι Γάλλοι δεν στηρίζουν την υποψηφιότητα της Φον ντερ Λάιεν

Ρήγματα στο ΕΛΚ: Οι Γάλλοι δεν στηρίζουν την υποψηφιότητα της Φον ντερ Λάιεν

Η μη στήριξη από τους Γάλλους Ρεπουμπλικανούς φανερώνει πόσο περίπλοκοι παραμένουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στο ευρωπαϊκό επίπεδο   

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 38χρονος Φρανσουά Ξαβιέ Μπελαμί, ευρωβουλευτής των Γάλλων Ρεπουμπλικανών (Les Républicains – LR, πρώην UMP), δήλωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμός France Inter, ότι η παράταξή του δεν πρόκειται να στηρίξει την υποψηφιότητα της Γερμανίδας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν η οποία διεκδικεί μια νέα θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Φον ντερ Λάιεν «δεν ήταν δική μας υποψήφια το 2019 αλλά του Εμανουέλ Μακρόν. Το LR δεν θα την υποστηρίξει γιατί οι επιδόσεις της ήταν κατώτερες των ευρωπαϊκών προσδοκιών», δήλωσε ο 38χρονος Γάλλος.

Η υποψηφιότητα της Φον ντερ Λάιεν θα πρέπει να εγκριθεί στο πλαίσιο ψηφοφορίας που αναμένεται να λάβει σε συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Βουκουρέστι στις 6-7 Μαρτίου. Η Γερμανίδα έχει ήδη τη στήριξη των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU), της Νέας Δημοκρατίας καθώς και της πολωνικής Πλατφόρμας Πολιτών του Ντόναλντ Τουσκ. Με άλλα λόγια, η υποψηφιότητά της θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ωστόσο η μη στήριξη από τους Γάλλους Ρεπουμπλικανούς φανερώνει πόσο περίπλοκοι παραμένουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στο ευρωπαϊκό επίπεδο.   

Με πληροφορίες από Politico  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή