Λαβρόφ: Η Ρωσία θέλει «ειρηνική λύση στην Ουκρανία» – Τι όρους θέτει

Λαβρόφ: Η Ρωσία θέλει «ειρηνική λύση στην Ουκρανία» – Τι όρους θέτει

Η Ρωσία είναι ανοιχτή σε μια ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία, ισχυρίστηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία είναι ανοιχτή σε μια ειρηνική διευθέτηση στην Ουκρανία, αλλά η Δύση και το Κίεβο είναι προσηλωμένοι στην προώθηση της «απαράδεκτης φόρμουλας» του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στη βραζιλιάνικη εφημερίδα O Globo.

«Η Ρωσία είναι ανοιχτή στην ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης. Ωστόσο, οι αντίπαλοί μας στο Κίεβο και στη Δύση είναι προσηλωμένοι στην προώθηση της “φόρμουλας” του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η οποία συνιστά ένα απαράδεκτο τελεσίγραφο στη Ρωσία και απορρίπτουν κατηγορηματικά άλλες πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης αυτής της κυβέρνησης της Βραζιλίας.

Σχετικά με τους όρους που θέτει η Μόσχα, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σημείωσε: «Για αρχή, το Κίεβο θα πρέπει να άρει την απαγόρευση του διαλόγου με τη Μόσχα, την οποία εισήγαγε για τον εαυτό του».

«Εκτιμούμε το πνεύμα της Βραζιλίας να προωθήσει μια πολιτική και διπλωματική διευθέτηση. Τον Απρίλιο του 2023, ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα πρότεινε τη δημιουργία μιας “ομάδας φίλων του διακανονισμού”», είπε ο κ. Λαβρόφ.

«Είμαστε προσεκτικοί στην πρωτοβουλία των Βραζιλιάνων φίλων», πρόσθεσε στη συνέντευξή του.

Ο κ. Λαβρόφ βρίσκεται σε περιοδεία στη Λατινική Αμερική, σταθμός της οποίας είναι και η Βραζιλία.

Συμπληρώνονται πλέον δύο χρόνια από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται να δείχνει ουσιαστική πρόθεση για κάποιο συμβιβασμό που θα οδηγούσε έστω σε μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία. 

Πηγή: TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή