Ουκρανία: Οι Ρώσοι λένε ότι βελτιώνουν τις θέσεις τους στην περιοχή του Ντονέτσκ

Ουκρανία: Οι Ρώσοι λένε ότι βελτιώνουν τις θέσεις τους στην περιοχή του Ντονέτσκ

Σήμερα Δευτέρα, οι δυνάμεις της Μόσχας ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν το χωριό Λαστότσκινε, περίπου πέντε χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αβντιίβκα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το ουκρανικό χωριό Λαστότσκινε, περίπου πέντε χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Αβντιίβκα, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Σημειώνεται μάλιστα ότι χθες Κυριακή, η Ρωσία δήλωσε ότι οι δυνάμεις της βρίσκονται πλέον σε πιο πλεονεκτικές θέσεις στην περιοχή της Αβντιίβκα και του Ντονέτσκ, αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στον στρατό να προχωρήσει βαθύτερα εντός της Ουκρανίας.

Νωρίτερα, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι αποσύρθηκε από το συγκεκριμένο χωριό στην ανατολική Ουκρανία, λέγοντας ότι η απόφαση αυτή θα βοηθήσει στο να περιοριστεί πιο αποτελεσματικά η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων προς τα δυτικά.

Ακριβώς δύο χρόνια μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι δυνάμεις του Κιέβου χάνουν συνεχώς έδαφος σε ορισμένες περιοχές, ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται αντιμέτωπες με ελλείψεις πυρομαχικών.

Σημειώνεται παράλληλα ότι εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες ενδέχεται να αιχμαλωτίστηκαν από ρωσικά στρατεύματα, κατά τη διάρκεια της άτακτης υποχώρησης από την Αβντιίβκα, που αποτέλεσε ένα ακόμη πλήγμα στο ηθικό του ουκρανικού στρατού και του πληθυσμού.

Ειδικότερα, η ρωσική κατάληψη της πόλης οδήγησε στην αιχμαλωσία 850-1.000 στρατιώτες, οι οποίοι αγνοούνται, ενώ με την εκτίμηση αυτή συμφωνούν και Δυτικοί αξιωματούχοι. Στελέχη του αμερικανικού Πενταγώνου επέμεναν αυτή την εβδομάδα ότι η απώλεια της Αβντιίβκα έχει μικρή στρατηγική σημασία, υποστηρίζοντας ότι η ρωσική προέλαση δεν σημαίνει και επικείμενη κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT