Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Θέλουμε «όσο το δυνατόν περισσότερους διαύλους» βοήθειας στη Γάζα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Θέλουμε «όσο το δυνατόν περισσότερους διαύλους» βοήθειας στη Γάζα

«Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε μια στρατηγική που θα περιλαμβάνει εναέριες, χερσαίες και θαλάσσιες διαδρομές για να μεγιστοποιήσουμε τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ εργάζονται για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, μέσω όσο το δυνατόν περισσότερων διαύλων, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την κατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακα.

Οπως είπε, η Ουάσιγκτον είναι αισιόδοξη ότι μια νέα θαλάσσια διαδρομή για την παράδοση βοήθειας θα μπορούσε να συνεισφέρει στις τρέχουσες προσπάθειες να φτάνει περισσότερο ανθρωπιστικό υλικό στη Γάζα. Πρόσθεσε δε ότι η διαδρομή αυτή βρίσκεται «ακόμη σε φάση ανάπτυξης».

«Η κατάσταση είναι απλώς απαράδεκτη», τόνισε ο Μίλερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημειώνοντας ότι «γι’ αυτό οι Ηνωμένες Πολιτείες επικεντρώνονται στην αύξηση της βοήθειας στη Γάζα, μέσω όσο το δυνατόν περισσότερων διαύλων».

«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, να καθιερώσουμε μια στρατηγική που θα περιλαμβάνει εναέριες, χερσαίες και θαλάσσιες διαδρομές για να μεγιστοποιήσουμε τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και να διασφαλίσουμε ότι θα διανεμηθεί σε όλους όσοι τη χρειάζονται», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες, εκτός από τα φορτηγά που μεταφέρουν βοήθεια μέσω των δύο συνοριακών περασμάτων στη νότια Γάζα, ο αμερικανικός στρατός προχώρησε στην από αέρος ρίψη ανθρωπιστικού υλικού, εν μέσω φόβων ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται στα πρόθυρα του λιμού.

Ωστόσο, η κυβέρνηση Μπάιντεν επιμένει ότι οι αεροπορικές και θαλάσσιες διαδρομές είναι συμπληρωματικές των χερσαίων παραδόσεων.

«Αυτές οι προσπάθειες δεν είναι και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη μεγάλης κλίμακας βοήθεια προς το βόρειο τμήμα της Γάζας. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε την κυβέρνηση του Ισραήλ να διευκολύνει τις παραδόσεις προς το βόρειο τμήμα», ανέφερε ο Μίλερ.

Συμπλήρωσε δε πως η Ουάσιγκτον «δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη» με τις προσπάθειες του Ισραήλ.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να πιέζει για μια προσωρινή παύση των μαχών με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των ομήρων που αιχμαλωτίστηκαν στις 7 Οκτωβρίου, ώστε να καταστεί δυνατή η βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης», δήλωσε ο Μίλερ.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή