Λευκός Οίκος: Καμιά ένδειξη για ρωσικό πυρηνικό χτύπημα στην Ουκρανία

Λευκός Οίκος: Καμιά ένδειξη για ρωσικό πυρηνικό χτύπημα στην Ουκρανία

«Δεν έχουμε κανέναν λόγο για να προσαρμόσουμε τη στάση μας ως προς τα πυρηνικά, ούτε καμιά ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο» ανέφερε η Καρίν Ζαν-Πιέρ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καμιά ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία, ανέφερε την Τετάρτη ο Λευκός Οίκος, με αφορμή δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν έχουμε κανέναν λόγο για να προσαρμόσουμε τη στάση μας ως προς τα πυρηνικά, ούτε καμιά ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφους σχετικά με τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, ο οποίος τόνισε ότι είναι έτοιμος να αναπτύξει πυρηνικά όπλα εάν απειληθεί η κυριαρχία της Ρωσίας, η Καρίν Ζαν-Πιέρ ανέφερε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνεται ότι το μόνο που κάνει είναι να «επαναλαμβάνει το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας».

«Ωστόσο, η ρητορική της Ρωσίας για τα πυρηνικά ήταν απρόσεκτη και ανεύθυνη», πρόσθεσε, μιλώντας από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, συνοδεύοντας τον Τζο Μπάιντεν στην προεκλογική του εκστρατεία στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η Ρωσία ήταν αυτή που εισέβαλε βίαια στην Ουκρανία, χωρίς πρόκληση ή δικαιολογία, εμείς θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία στην υπεράσπιση του λαού και του εδάφους της απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξήρε τον πυρηνικό εξοπλισμό της Ρωσίας, εκτιμώντας ότι είναι «πιο προηγμένος» από αυτόν των Ηνωμένων Πολιτειών και διαβεβαίωσε ότι το οπλοστάσιο της Ρωσίας είναι πάντα «έτοιμο» για πυρηνικό πόλεμο.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η χώρα του είναι «έτοιμη» για πυρηνική σύγκρουση, αλλά ότι ποτέ δεν είχε σκεφτεί να χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα στην Ουκρανία. «Γιατί θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε μέσα μαζικής καταστροφής; Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια ανάγκη», διαβεβαίωσε, υπογραμμίζοντας ότι το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα προβλέπει τη χρήση του ύστατου όπλου εάν απειληθεί η ύπαρξη της Ρωσίας ή σε περίπτωση «επίθεσης στην κυριαρχία και την ανεξαρτησία μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή