Επίτροπος Συνοχής ΕΕ: Ανησυχία για τις ομοφοβικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη

Επίτροπος Συνοχής ΕΕ: Ανησυχία για τις ομοφοβικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει ανησυχητική άνοδο στη ρητορική και τα εγκλήματα μίσους με στόχο πολίτες ΛΟΑΤΚΙ», ανέφερε από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ελίσα Φερέιρα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «ευθεία απειλή» στις κοινωνίες μας, «οι οποίες έχουν ιδρυθεί με βάση τις αρχές της ισότητας και του σεβασμού», καθώς και για «ανησυχητικά περιστατικά», όπως η «επίθεση με στόχο δύο πολίτες 21 ετών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στη Θεσσαλονίκη», έκανε λόγο η επίτροπος Συνοχής της ΕΕ, Ελίσα Φερέιρα.

Μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα την αύξηση της αντι-ΛΟΑΤΚΙ ρητορικής και βίας και τις πρόσφατες επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη», η κ. Φερέιρα σημείωσε ότι σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ, το πλήθος άρχισε να φωνάζει, πετούσε μπουκάλια και κυνήγησε τα δύο άτομα. «Ολα εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού», τόνισε.

Οπως είπε, «τα τελευταία χρόνια έχουμε δει ανησυχητική άνοδο στη ρητορική μίσους και τα εγκλήματα μίσους με στόχο πολίτες ΛΟΑΤΚΙ καθώς και οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, τόσο παγκοσμίως όσο και εντός της ΕΕ».

Υπογράμμισε ότι «η Κομισιόν παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της με στόχο τη διαβεβαίωση ότι ο καθένας μπορεί να είναι όποιος θέλει, να αγαπά όποιον θέλει χωρίς φόβο διάκρισης ή βίας».

Τέλος, η Ελίσα Φερέιρα επισήμανε ότι πριν από τέσσερα χρόνια έγινε ένα αποφασιστικό βήμα με την υιοθέτηση της πρώτης στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ στην ΕΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή