Boeing: Οδηγία στις εταιρείες να ελέγχουν τους διακόπτες στα πιλοτήρια

Boeing: Οδηγία στις εταιρείες να ελέγχουν τους διακόπτες στα πιλοτήρια

Σε συνέχεια του περιστατικού σε πτήση του αεροσκάφους 787 Dreamliner της χιλιανής LATAM, η εταιρεία δήλωσε πως «συνιστούμε στους αερομεταφορείς να πραγματοποιήσουν επιθεώρηση κατά την επόμενη ευκαιρία συντήρησης»

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύσταση στις αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν αεροσκάφη 787 Dreamliners να ελέγχουν τους διακόπτες του θαλάμου διακυβέρνησης, εξέδωσε η Boeing, σε συνέχεια των ερευνών για το περιστατικό σε πτήση της χιλιανής LATAM, κατά την οποία τραυματίστηκαν αρκετοί επιβάτες.

Οπως ανέφερε η εταιρεία την Παρασκευή, έλαβε το προληπτικό μέτρο να υπενθυμίσει ένα δελτίο του 2017, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τις οδηγίες για την επιθεώρηση και τη συντήρηση των διακοπτών στα καθίσματα του πιλοτηρίου.

«Συνιστούμε στους αερομεταφορείς να πραγματοποιήσουν επιθεώρηση κατά την επόμενη ευκαιρία συντήρησης», δήλωσε η εταιρεία.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα συγκαλέσει συμβούλιο εμπειρογνωμόνων για να εξετάσει τις οδηγίες της Boeing για τα 787 Dreamliner. Οπως ανέφερε, η διαδικασία θα περιλαμβάνει την επανεξέταση του δελτίου υπηρεσιών του 2017. «Ο Οργανισμός θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση», επισημαίνεται.

Αναφορικά με το περιστατικό στην πτήση της LATAM, το οποίο παραμένει υπό διερεύνηση, επιβάτες δήλωσαν ότι το αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από το Σίδνεϊ στο Οκλαντ, με τελικό προορισμό τη Χιλή, έχασε ξαφνικά ύψος πάνω από τη θάλασσα της Τασμανίας.

Οσοι επιβάτες δεν φορούσαν τη ζώνη τους εκτοξεύθηκαν προς το ταβάνι. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, μια αεροσυνοδός πάτησε κατά λάθος έναν διακόπτη στο κάθισμα του κυβερνήτη, με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει πάνω στο χειριστήριο, κάτι που είχε ως συνέπεια το αεροσκάφος να λάβει καθοδική κλίση.

Το περιστατικό συνέβη ύστερα από αντίστοιχο τον περασμένο Ιανουάριο όταν αποκολλήθηκε πόρτα σε αεροπλάνο της Boeing. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ένας πρώην υπάλληλος της Boeing, γνωστός για τις ανησυχίες του σχετικά με τα πρότυπα παραγωγής της εταιρείας, βρέθηκε νεκρός στις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή