Η άλλη «πειραγμένη» φωτογραφία της Κέιτ που πέρασε απαρατήρητη

Η άλλη «πειραγμένη» φωτογραφία της Κέιτ που πέρασε απαρατήρητη

Μία παλαιότερη, επίσημη φωτογραφία που είχε τραβήξει η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ, όσο η βασίλισσα Ελισάβετ βρισκόταν ακόμα στη ζωή, έχει υποστεί ψηφιακή επεξεργασία, σύμφωνα με ανάλυση κορυφαίου φωτογραφικού πρακτορείου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία παλαιότερη, επίσημη φωτογραφία που είχε τραβήξει η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, όσο η βασίλισσα Ελισάβετ βρισκόταν ακόμα στη ζωή, έχει υποστεί ψηφιακή επεξεργασία, σύμφωνα με κορυφαίο φωτογραφικό πρακτορείο, όπως μεταδίδει σήμερα το CNN. 

Το πρακτορείο Getty Images εντόπισε ύποπτες αλλοιώσεις σε 19 σημεία μίας φωτογραφίας που είχε δώσει στη δημοσιότητα το παλάτι του Κένσιγκτον, με την Ελισάβετ περιστοιχισμένη από δέκα εγγόνια και δισέγγονά της. 

Η άλλη «πειραγμένη» φωτογραφία της Κέιτ που πέρασε απαρατήρητη-1

H φωτογραφία είχε δοθεί στον Τύπο τον Απρίλιο του 2023. Το παλάτι είχε υποστηρίξει πως η εικόνα είχε τραβηχτεί από την Κέιτ στο κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία λίγους μήνες πριν από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ομως οι εμφανείς αλλοιώσεις που έχουν γίνει, προκαλούν σύγχυση για το κατά πόσο η φωτογραφία είναι όντως αυθεντική, ή πρόκειται για σύνθεση και συρραφή εικόνων από εντελώς διαφορετικές λήψεις

Οι ανακολουθίες στη φωτογραφία από το Μπαλμόραλ αφορούν, μεταξύ άλλων, τη φούστα και την κουβέρτα της βασίλισσας, καθώς και τον καναπέ στον οποίον φαίνεται να κάθεται. Οι τούφες των μαλλιών της πριγκίπισσας Σάρλοτ φαίνεται να έχουν «πολλαπλασιαστεί», ενώ η άκρη του ώμου του πρίγκιπα Λουδοβίκου είναι θολή και φαίνεται να επικαλύπτει το φόντο. Ο φωτισμός σε αρκετά πρόσωπα δεν ταιριάζει επίσης με τον συνολικό φωτισμό της εικόνας.

Το Katespiracy και η πριγκιπική συγγνώμη

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αλλοιωμένη φωτογραφία που ανάρτησε η Κέιτ για την ημέρα της Μητέρας στις 11 Μαρτίου, η πριγκίπισσα είχε ζητήσει συγγνώμη, υποστηρίζοντας πως της άρεσε να πειραματίζεται με την επεξεργασία εικόνων. Ομως με φόντο τη σχεδόν δίμηνη απουσία της από τις δημόσιες εμφανίσεις της, μετά το χειρουργείο στο οποίο είχε υποβληθεί στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο, πλήθος θεωριών ξεπήδησε στο Διαδίκτυο, και σε πολλές περιπτώσεις βρήκε «ευήκοα ώτα». 

Οι ανακολουθίες που αποκαλύπτονται τώρα και σε δεύτερη επίσημη φωτογραφία, «θέτουν την Κέιτ στο επίκεντρο ακόμη περισσότερων ερωτημάτων και απειλούν να καταστρέψουν τις σχέσεις του Παλατιού με κορυφαία πρακτορεία ειδήσεων και φωτογραφίας», σχολιάζει το αμερικανικό CNN. 

Εν μέσω της έντονης συζήτησης στη δημόσια σφαίρα για την κατάσταση της υγείας της Κέιτ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η πριγκίπισσα εθεάθησαν και φωτογραφήθηκαν σε ένα αγροτικό κατάστημα κοντά στην οικία τους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή