Κρεμλίνο: Θα υπάρξουν αντίποινα εάν η Ε.Ε. αγοράσει όπλα για την Ουκρανία με ρωσικά χρήματα

Κρεμλίνο: Θα υπάρξουν αντίποινα εάν η Ε.Ε. αγοράσει όπλα για την Ουκρανία με ρωσικά χρήματα

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε τα παραπάνω ενόψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα Πέμπτη ότι θα προβεί σε αντίποινα με βάση τα συμφέροντά του και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μηχανισμό που έχει στη διάθεσή του εάν η Ευρωπαϊκή Ενωση αξιοποιήσει κέρδη από παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να αγοράσει όπλα για την Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε τα παραπάνω ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., κατά την οποία πρόκειται να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Ε., η οποία βρίσκεται υπό τεράστια πίεση προκειμένου να βρει δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει τον στρατό της Ουκρανίας και για να γεμίσει τα οπλοστάσια των μελών της, ανακοίνωσε χθες ότι επινόησε έναν νόμιμο τρόπο για να χρησιμοποιήσει τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.

Παράλληλα, αναζητά μηχανισμούς για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της.

Οι εξελίξεις αποτελούν σημαντικό ορόσημο, καθώς η αμερικανική χρηματοδότηση για την Ουκρανία παραμένει μπλοκαρισμένη στο Κογκρέσο, ενώ η άμυνα του Κιέβου υποχωρεί λόγω ελλείψεων σε πυρομαχικά, βλήματα πυροβολικού και πυραύλους, όπως επισημαίνουν οι ΝΥΤ σε τους ανάλυσή τους.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση εξετάζει διάφορους τρόπους για να βρει μετρητά για αμυντικές αγορές. Ο στόχος «να πληρώσει η Ρωσία» για το οπλοστάσιο της Ουκρανίας και για την ανοικοδόμησή της έχει γίνει δημοφιλές σύνθημα μεταξύ των συμμάχων.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή