Μακελειό στη Μόσχα: 50 άνθρωποι έχουν ταυτοποιηθεί από τους 133 που σκοτώθηκαν

Μακελειό στη Μόσχα: 50 άνθρωποι έχουν ταυτοποιηθεί από τους 133 που σκοτώθηκαν

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ρωσικές αρχές έχουν ταυτοποιήσει επί του παρόντος 50 ανθρώπους από τους 133 που σκοτώθηκαν στην επίθεση το βράδυ της Παρασκευής σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα από ενόπλους, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. 

Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο στον οποίο υπάρχουν μόνο 29 ονόματα, δείχνοντας τη δυσκολία της αναγνώρισης των θυμάτων, την ώρα που οι διασώστες συνεχίζουν να μαζεύουν τα συντρίμμια του Crocus City Hall, το οποίο καταστράφηκε από την πυρκαγιά που προκάλεσαν οι δράστες της επίθεσης.

Οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής είχαν ταξιδέψει από άλλα μέρη της χώρας για να παρακολουθήσουν τη συναυλία των Piknik, ενός ροκ συγκροτήματος που δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Ο Αλεξάντερ Μπακλεμίσεφ, 51 ετών, ονειρευόταν εδώ και καιρό να δει το συγκρότημα, δήλωσε ο γιος του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, και είχε ταξιδέψει μόνος του από την πόλη του, τη Σάτκα, περίπου 1.000 μίλια ανατολικά της Μόσχας, για τη συναυλία.

Ο γιος του, Μαξίμ, δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MSK1 ότι ο πατέρας του του είχε στείλει ένα βίντεο από την αίθουσα συναυλιών πριν από την επίθεση. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που άκουσε από τον πατέρα του.

Η Ιρίνα Οκίσεβα και ο σύζυγός της, Πάβελ Οκίσεβ, ταξίδεψαν επίσης εκατοντάδες χιλιόμετρα για να παρακολουθήσουν τη συναυλία.

Ο κ. Οκίσεβ είχε λάβει τα εισιτήρια ως δώρο γενεθλίων. Θα γινόταν 35 ετών την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε η εφημερίδα Komsomolskaya Pravda. Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, ανέφερε η εφημερίδα.

Η Αναστασία Βολκόβα έχασε και τους δύο γονείς της στην επίθεση. Η ίδια δήλωσε στο 5 TV ότι δεν πρόλαβε ένα τηλεφώνημα από τη μητέρα της το βράδυ της Παρασκευής, περίπου την ώρα της επίθεσης. Όταν ξαναπήρε τηλέφωνο, δεν υπήρξε καμία απάντηση, είπε.

Ο Αντρέι Ρουντίτσκι, επιθετικός σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα χόκεϊ, έκλεισε τα 39 του χρόνια την περασμένη εβδομάδα. Οι συμπαίκτες του δήλωσαν στην Pro Gorod, μια τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, ότι είχε μετακομίσει πέρυσι στη Μόσχα από το Γιάροσλαβλ, αλλά σκόπευε να επιστρέψει στην πατρίδα του για να παίξει εκεί. Είχε δύο παιδιά.

Η Εκατερίνα Νοβοσέλοβα, 42 ετών, ήταν επίσης στη λίστα. Κέρδισε ένα διαγωνισμό ομορφιάς το 2001 στην πόλη της, το Τβερ, 110 μίλια βορειοδυτικά της Μόσχας, δήλωσε ένας από τους διοργανωτές των καλλιστείων στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων TIA. Ανέφερε ότι είχε μετακομίσει στη Μόσχα για να εργαστεί ως δικηγόρος μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή