Από την Γκουανγκτζού στη Βαλτιμόρη – Δεύτερη πρόσκρουση πλοίου σε γέφυρα μέσα σε λίγες εβδομάδες

Από την Γκουανγκτζού στη Βαλτιμόρη – Δεύτερη πρόσκρουση πλοίου σε γέφυρα μέσα σε λίγες εβδομάδες

Το δυστύχημα στην Κίνα λέγεται ότι είχε προκληθεί λόγω «λάθος χειρισμών» εκ μέρους του πληρώματος του φορτηγού πλοίου

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Τρίτης έξω από το λιμάνι της Βαλτιμόρης στις ΗΠΑ, όταν το φορτηγό πλοίο Dali προσέκρουσε πάνω στη γέφυρα Φράνσις Σκοτ Κι προκαλώντας την κατάρρευσή της, φαντάζουν πρωτοφανή.

Οι ανταποκριτές των New York Times υπενθυμίζουν, ωστόσο, ότι κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην Κίνα μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ηταν τέλη Φεβρουαρίου, 22 Φεβρουαρίου για την ακρίβεια, όταν ένα κινεζικό φορτηγό πλοίο, το οποίο όμως δεν μετέφερε εκείνη τη στιγμή κοντέινερ, προσέκρουσε στη γέφυρα Lixinsha κοντά στο λιμάνι της πόλης Γκουανγκτζού, προκαλώντας την κατάρρευση μέρους της γέφυρας, την πτώση αυτοκινήτων (και ενός λεωφορείου) στη θάλασσα και τον θάνατο συνολικά πέντε ατόμων.  

Εκείνο το δυστύχημα λέγεται ότι είχε προκληθεί λόγω «λάθος χειρισμών» εκ μέρους του πληρώματος του φορτηγού πλοίου. 

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στην εν λόγω γέφυρα της Γκουανγκτζού ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν ήδη από το 2022 έργα θωράκισης για την αποφυγή τέτοιων καταστροφικών προσκρούσεων τα οποία είχαν όμως κατ’ επανάληψη αναβληθεί.  

Με πληροφορίες από the New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή