Γάζα: Δεκάδες νεκροί στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, κατά τη Χαμάς

Γάζα: Δεκάδες νεκροί στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, κατά τη Χαμάς

Αποσύρονται ισραηλινά άρματα από την εγκατάσταση

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, όπου κυβερνά το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα ότι στο νοσοκομείο Σίφα —από όπου αποχώρησαν λίγο νωρίτερα άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα του ισραηλινού στρατού— βρέθηκαν δεκάδες πτώματα.

«Δεκάδες πτώματα μαρτύρων, ορισμένα σε κατάσταση αποσύνθεσης, βρέθηκαν μέσα στο νοσοκομείο Σίφα και γύρω από αυτό», σημείωσε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Πρόσθεσε πως οι υλικές ζημιές είναι «πολύ μεγάλες» στο σύνολο των κτιρίων της υγειονομικής εγκατάστασης.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει πως απέσυρε τις δυνάμεις του από το νοσοκομείο ως αυτό το στάδιο. Ωστόσο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες νωρίς το πρωί διαπίστωσαν ότι αποσύρθηκαν ισραηλινά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα από το νοσοκομείο.

Τα άρματα και τα άλλα οχήματα βγήκαν από τον περίβολο του νοσοκομείου, όπου είχαν εισβάλει δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του AFP, τα άρματα άνοιξαν πυρ για να καλύψουν την αποχώρησή τους και έφυγαν από τη συνοικία Ρίμαλ προς νοτιοδυτική κατεύθυνση στην πόλη της Γάζας, προς τη συνοικία Τελ αλ Χάουα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή