Υπερβολικά παιχνιδιάρης για τη Δίωξη Ναρκωτικών, έγινε ήρωας στον σεισμό – Η ιστορία του Ρότζερ

Υπερβολικά παιχνιδιάρης για τη Δίωξη Ναρκωτικών, έγινε ήρωας στον σεισμό – Η ιστορία του Ρότζερ

«Απολύθηκε» από την ταϊβανέζικη Δίωξη Ναρκωτικών όπου απέτυχε να γίνει ανιχνευτής, αλλά διέπρεψε στη μονάδα έρευνας και διάσωσης της πυροσβεστικής.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το λαμπραντόρ, που κάποτε απέτυχε να γίνει αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών επειδή ήταν υπερβολικά φιλικό και παιχνιδιάρικο, έχει κατακτήσει τις καρδιές των Ταϊβανέζων για το πολύτιμο έργο του στη διάσωση, μετά τον φονικό σεισμό των 7,4 Ρίχτερ της περασμένης εβδομάδας στο νησί.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο οκτάχρονος Ρότζερ ήταν μεταξύ των τετράποδων διασωστών που προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στις επιχειρήσεις έρευνας, εντοπίζοντας στα συντρίμμια μεταξύ άλλων τη σορό ενός από τους 13 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στον σεισμό. 

Oπως μεταδίδει το Πρακτορείο Ειδήσεων της Ταϊβάν (CNA), ο Ρότζερ και οι χειριστές του εντόπισαν νεκρή μια 21χρονη αγνοούμενη, στο πάρκο Ταρόκο. 

Παρότι και άλλοι εκπαιδευμένοι σκύλοι συνέδραμαν τις ομάδες έρευνας και διάσωσης, ο Ρότζερ κατάφερε να κερδίσει την ιδιαίτερη συμπάθεια του νησιού, εν μέρει λόγω της αρχικής αποτυχημένης… καριέρας του. 

Ο Ρότζερ γεννήθηκε σε ένα κέντρο εκπαίδευσης σκύλων της ταϊβανέζικης Δίωξης Ναρκωτικών. Oμως, ο μπριόζος χαρακτήρας του και η αγάπη του για τα παιχνίδια, τις λιχουδιές και τους ανθρώπους υπερίσχυσαν του καθήκοντος κι έτσι, ανήμπορος να συγκεντρωθεί και να υπακούει τις εντολές του εκπαιδευτή του, «αποτάχθηκε». 

Μπορεί να μην έγινε ανιχτευτής ναρκωτικών, όμως η ενθουσιώδης προσωπικότητά του και η ευφυΐα του, τα χαρακτηριστικά δηλαδή που του στέρησαν την πρώτη ευκαιρία, του έδωσαν μια νέα καριέρα στο πεδίο της διάσωσης. 

Υπερβολικά παιχνιδιάρης για τη Δίωξη Ναρκωτικών, έγινε ήρωας στον σεισμό – Η ιστορία του Ρότζερ-1
Φωτ.: Chen Chi-Mai/Facebook

Ο Ρότζερ, που πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί προσεχώς, χάρισε χαμόγελα και στους δημοσιογράφους, αφού κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, πηδούσε στα μικρόφωνά τους και μασουλούσε παιχνίδια που του έδιναν. 

Υπερβολικά παιχνιδιάρης για τη Δίωξη Ναρκωτικών, έγινε ήρωας στον σεισμό – Η ιστορία του Ρότζερ-2
Φωτ.: Chen Chi-Mai/Facebook

Ο Chen Chih-san, αρχηγός της μονάδας σκύλων διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Kaohsiung, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Ρότζερ μεταφέρθηκε στη σχολή εκπαίδευσης διάσωσης όταν ήταν 1 έτους.

«Δεν λέω ότι δεν ήταν καλός ή ότι δεν τα πήγαινε καλά με τους άλλους. Αλλά η προϋπόθεση για τους σκύλους ανίχνευσης ναρκωτικών είναι να μην είναι πολύ ανήσυχοι και ανεξάρτητοι», δήλωσε ο Τσεν. 

«Ομως, αυτά τα χαρακτηριστικά είναι αυτά που θέλουμε εμείς στους σκύλους διάσωσης» προσθέτει.

Ο Ρότζερ πλέον θεωρείται κάτι σαν βετεράνος των σεισμών. Σύμφωνα με το CNA, έχει συμμετάσχει σε επτά επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του, η οποία θα λάβει τέλος –όπως είθισται για τα ειδικά σκυλιά της ταϊβανέζικης πυροσβεστικής– σε ένα χρόνο, στην ηλικία των εννέα. 

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή