Ο Ρίσι Σούνακ και τα Adidas – «Πόλεμος» για τα αθλητικά παπούτσια

Ο Ρίσι Σούνακ και τα Adidas – «Πόλεμος» για τα αθλητικά παπούτσια

«Εκφράζω ειλικρινή συγγνώμη απέναντι στην κοινότητα των Samba», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός που ξεσήκωσε αντιδράσεις φορώντας τα

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συγγνώμη» αναγκάστηκε να ζητήσει χθες ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ από τους φαν των προϊόντων της Adidas για τον εκνευρισμό που τους προκάλεσε η εμφάνισή του στην Ντάουνινγκ Στριτ φορώντας παπούτσια της εταιρείας.

«Τα Samba ήταν τα πιο cool παπούτσια της χρονιάς – μέχρι που ο Σούνακ πήρε ένα ζευγάρι», είχε γράψει σε σατιρικό κείμενο ο βρετανικός Guardian το Σάββατο. Λίγες ημέρες νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε δημοσιεύσει βίντεο στο οποίο φοράει τα εμβληματικά λευκά παπούτσια με τις τρεις μαύρες ρίγες, συνδυάζοντάς τα με στενό λευκό πουκάμισο μέσα από παντελόνι τύπου τσίνο με ψηλά ρεβέρ, καθισμένος σε πολυθρόνα της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Μιλώντας χθες σε εκπομπή του LBC Radio, ο Σούνακ εξήγησε πως φοράει τα αθλητικά παπούτσια της γερμανικής εταιρείας εδώ και πολλά χρόνια και ότι είναι τακτικός αγοραστής του συγκεκριμένου μοντέλου. «Εκφράζω ειλικρινή συγγνώμη απέναντι στην κοινότητα των Samba. Προς υπεράσπισή μου πρέπει ωστόσο να πω ότι φοράω τα Samba –και όχι μόνο– εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τα πρώτα μου Adidas ήταν δώρο Χριστουγέννων από τον αδελφό μου όταν ήμασταν παιδιά».

Τα εν λόγω παπούτσια στις διάφορες χρωματικές παραλλαγές τους έχουν κάνει πωλήσεις εκατοντάδων εκατ. λιρών στη Μεγάλη Βρετανία. Χαρακτηριστικά, η εφημερίδα The Evening Standard αναφέρει πως «στο Λονδίνο βρίσκεσαι πάντοτε σε απόσταση δύο μέτρων από ένα ζευγάρι Samba». Υπενθυμίζεται πως ο Σούνακ δεν κρίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς το κόμμα του τερματίζει δεύτερο με διαφορά τουλάχιστον 15 μονάδων σε όλες ανεξαιρέτως τις φετινές δημοσκοπήσεις, ενώ ακόμη και οι ψηφοφόροι των Τόρις αποδοκιμάζουν σε μεγάλο βαθμό την πολιτική του.

Οπαδός και ο Ομπάμα

Πάντως, ο Σούνακ δεν είναι ο μόνος αρχηγός κράτους που επέλεξε να φορέσει τα προϊόντα της εταιρείας που έχει ταυτίσει το όνομά της με το χαλαρό αλλά και αθλητικό στυλ. Το καλοκαίρι του 2019 ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εθεάθη σε παράρτημα του ιδρύματος Obama Foundation, ιδιοκτησίας του ιδίου, στην Κουάλα Λουμπούρ, να φοράει ένα απαστράπτον ζευγάρι των θρυλικών Stan Smith.

Τα λευκά παπούτσια, που πήραν το όνομά τους από τον τενίστα της δεκαετίας του 1960 Στάνλεϊ Σμιθ και αρχικά προορίζονταν για τους λάτρεις του αθλήματος, έχουν «σαρώσει» τις διεθνείς αγορές πουλώντας μέχρι σήμερα περισσότερα από 100 εκατ. ζευγάρια. Ωστόσο, το Διαδίκτυο γέμισε με διθυραμβικά σχόλια όταν τα είδε στα πόδια του Αμερικανού πρώην προέδρου, αποκαλώντας την εμφάνιση «παιχνιδιάρικη», «πολύχρωμη» και «εύστοχη». Ανάλογη αίσθηση είχε προκαλέσει η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά με τα All Star της.

Κι αν αναρωτιέστε γιατί τα Adidas στη συνέντευξη του Σούνακ προκάλεσαν τη χλεύη του κοινού, ενώ εκείνα του Ομπάμα ενθουσίασαν, ίσως η απάντηση κρύβεται στη στήλη που αφιέρωσε στο θέμα το CNN Style: «Ολα εξαρτώνται από τα συμφραζόμενα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή