ΗΑΕ: 4 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές – Προβλήματα στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι

ΗΑΕ: 4 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές – Προβλήματα στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι

Στο βόρειο τμήμα των ΗΑΕ, άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα σπίτια τους. Ακυρώθηκαν σχεδόν 1.500 πτήσεις προς και από το Ντουμπάι τις τελευταίες ημέρες

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τουλάχιστον τέσσερις ανέρχονται οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ προβλήματα εξακολουθούν να καταγράφονται σε δρόμους καθώς και στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Ειδικότερα, δύο γυναίκες από τις Φιλιππίνες και ένας άνδρας έχασαν τη ζωή τους ενώ επέβαιναν στα οχήματά τους κατά τη διάρκεια των πλημμυρών, όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση στη Μανίλα. Ενας 70χρονος από τα ΗΑΕ, σκοτώθηκε όταν το όχημά του παρασύρθηκε από ορμητικούς χείμαρρους στο βόρειο εμιράτο Ρας Αλ Χαϊμά.

Στο βόρειο τμήμα των ΗΑΕ, μεταξύ άλλων στο εμιράτο Σάρτζα, τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα σπίτια τους. Κάτοικοι λένε πως επιχειρήσεις έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές.

Το Εθνικό Κέντρο Μετεωρολογίας των ΗΑΕ ανακοίνωσε πως οι βροχοπτώσεις αναμένεται να επιστρέψουν αργά τη Δευτέρα, αν και προβλέπονται ασθενείς, ενώ υπάρχει μια πιθανότητα ισχυρών βροχών ξανά την Τρίτη σε ορισμένες περιοχές.

Προτού «χτυπήσει» τα ΗΑΕ, όπου σημειώθηκαν οι σφοδρότερες βροχές των τελευταίων 75 χρόνων, η καταιγίδα έπληξε το Ομάν, όπου προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων.

Παραμένουν τα προβλήματα στα αεροδρόμια

Την ίδια στιγμή, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα πιο πολυσύχναστα παγκοσμίως και κόμβος για τα ταξίδια στη Μέση Ανατολή, καταβάλλει ακόμα προσπάθειες προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι πτήσεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα, τρεις ημέρες μετά την καταιγίδα.

Μάλιστα, περιορίζει τις αφίξεις για δύο ημέρες, έως την Κυριακή. Από την πλευρά της, η Emirates ανακοίνωσε πως το check-in έχει ανασταλεί για τους επιβάτες που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν μέσω Ντουμπάι, αν και εκείνοι για τους οποίους η πόλη είναι τελικός προορισμός, θα μπορέσουν να ταξιδέψουν κανονικά.

Εως το πρωί της Παρασκευής, 1.478 πτήσεις προς και από το Ντουμπάι ακυρώθηκαν από την Τρίτη, περίπου το 30% όλων των πτήσεων, σύμφωνα με τον ιστότοπο καταγραφής αεροπορικών πτήσεων FlightRadar24.

Στο Αμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο κρατικός αερομεταφορέας Etihad ανακοίνωσε πως οι πτήσεις εκτελούνται πλέον κανονικά. Ο κεντρικός δρόμος που συνδέει το Ντουμπάι, το πιο πολυπληθές εμιράτο, με το Αμπου Ντάμπι παραμένει εν μέρει κλειστός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή