Δωρεάν μπίρα, τσεκάπ και λούνα παρκ για όσους ψηφίσουν – Κίνητρα κατά της αποχής στην Ινδία

Δωρεάν μπίρα, τσεκάπ και λούνα παρκ για όσους ψηφίσουν – Κίνητρα κατά της αποχής στην Ινδία

Η πόλη που βρίσκεται στο κρατίδιο Καρνατάκα, στα νότια της χώρας, γίνεται συχνά είδηση λόγω της εξαιρετικά υψηλής αποχής

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με λογής κίνητρα, από δωρεάν φαγητό έως μετακινήσεις με ταξί, προσπαθούν να δελεάσουν πολλές εταιρείες τους πολίτες της πόλης Μπενγκαλούρου να πάνε να ψηφίσουν στις γενικές εκλογές της Ινδίας

Η πόλη που βρίσκεται στο κρατίδιο Καρνατάκα, στα νότια της χώρας, γίνεται συχνά είδηση λόγω της εξαιρετικά χαμηλής εκλογικής συμμετοχής. 

Ετσι, φέτος, ξενοδοχεία, εταιρείες ταξί και άλλων υπηρεσιών συνασπίστηκαν στην εκστρατεία κινήτρων, ώστε να ενθαρρύνουν τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 

Χθες, Τετάρτη, το ανώτατο δικαστήριο του κρατιδίου έδωσε το πράσινο φως σε μια ένωση ξενοδοχείων να προσφέρει φαγητό δωρεάν ή σε μειωμένες τιμές, εφόσον δεν παραβιάζει τις εκλογικές οδηγίες.

Κατά τα άλλα, προσφέρονται δωρεάν μπίρες, εκπτώσεις στις μετακινήσεις με ταξί, ακόμη και δωρεάν τσεκάπ – με απαραίτητη προϋπόθεση την επίδειξη του «σφραγισμένου» από μελάνι δαχτύλου του εκάστοτε ενδιαφερόμενου που αποτελεί πειστήριο ψήφου. 

Δωρεάν μπίρα, τσεκάπ και λούνα παρκ για όσους ψηφίσουν – Κίνητρα κατά της αποχής στην Ινδία-1
Φωτ.: REUTERS/ Navesh Chitrakar

«Διαφορετικά ξενοδοχεία και εστιατόρια θα προσφέρουν διαφορετικά πράγματα στους ψηφοφόρους» δήλωσε ο PC Rao, πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων στην εφημερίδα Bangalore Mirror. 

«Ενώ ορισμένα από αυτά τα μέρη θα παρέχουν δωρεάν καφέ, dosas (σ.σ. τηγανίτα από ζυμάρι ρυζιού και φακές) και χυμό φρούτων ως αντίδοτο στη ζέστη, ορισμένα από τα καταστήματα θα κάνουν εκπτώσεις στο φαγητό ή θα έχουν κάποιες προσφορές», πρόσθεσε.

Ακόμη και το δημοφιλές λούνα παρκ Wonderla συμμετέχει στην πρωτοβουλία, δίνοντας εισιτήρια σε μειωμένες τιμές, ενώ η παμπ Deck of Brews στην πόλη προσφέρει δωρεάν μπίρα στους 50 πρώτους πελάτες της που ψήφισαν.

Σημειώνεται πως στις τελευταίες γενικές εκλογές του 2019, η εκλογική περιφέρεια Bangalore South της πόλης είχε καταγράψει ποσοστό αποχής 53,7%, το χαμηλότερο στο κρατίδιο Καρνατάκα. 

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή