Ρώσος ΥΠΑΜ: Δεν έχουμε συμφέρον να αντιπαρατεθούμε με τις χώρες του ΝΑΤΟ

Ρώσος ΥΠΑΜ: Δεν έχουμε συμφέρον να αντιπαρατεθούμε με τις χώρες του ΝΑΤΟ

Η διεθνής κατάσταση παραμένει περίπλοκη και έχει τάση επιδείνωσης είπε ο Σεργκέι Σοϊγκού

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ έχουν δημιουργήσει πρόσθετες απειλές για τη Ρωσία πλησιάζοντας τα σύνορά της, αλλά η Μόσχα δεν έχει στρατιωτικό ή γεωπολιτικό συμφέρον να επιτεθεί σε κράτη του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Σημείωσε ακόμη ότι η διεθνής κατάσταση παραμένει περίπλοκη και έχει τάση επιδείνωσης.

Στις δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής ο Ρώσος υπουργός φέρεται επίσης να είπε ότι η Ουάσιγκτον επιβραδύνει εσκεμμένα τη σύγκρουση στην Ουκρανία ασκώντας άνευ προηγουμένου πίεση, συμπεριλαμβανομένων των εταίρων της, ώστε να επιτύχει τους στόχους της. Η ίδια η Ουάσιγκτον προκάλεσε τη σύγκρουση στην Ουκρανία, είπε, και τώρα την επεκτείνει εσκεμμένα.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η Δύση έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά σχετικά με την εφαρμογή του δικαιώματος των κρατών στην αυτοάμυνα.

«Είναι απαραίτητο να μιλήσουμε για τα δύο μέτρα και σταθμά της Δύσης όταν πρόκειται για την εφαρμογή του ζωτικού δικαιώματος στην αυτοάμυνα», δήλωσε ο κ. Σοϊγκού σε μια συνάντηση των υπουργών Αμυνας των χωρών-μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης.

Ως παράδειγμα, ανέφερε την επιχείρηση από αέρος του Ιράν κατά του Ισραήλ πριν δύο εβδομάδες «σε απάντηση στην κραυγαλέα επίθεση στο κτίριο του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό», χαρακτηρίζοντάς την «αυτοάμυνα».

Στην Ασία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εντείνει τις προσπάθειες για την αποκατάσταση θέσεων στην Κεντρική και Νότια Ασία που χάθηκαν μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, δήλωσε ο κ. Σοϊγκού.

«Η Ουάσιγκτον έχει εντείνει τις προσπάθειες για να αποκαταστήσει τις θέσεις της στην Κεντρική και Νότια Ασία, που χάθηκαν μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων του συνασπισμού από την πρώην Ισλαμική Δημοκρατία», δήλωσε ο κ. Σοϊγκού κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπουργών στην Αστανά του Καζακστάν. 

Ο κ. Σοϊγκού κάλεσε ακόμη τις χώρες-μέλη του οργανισμού στη βέλτιστη δυνατή στρατιωτική συνεργασία και αποκάλεσε απαράδεκτη οποιαδήποτε τοποθέτηση στρατιωτικής εγκατάστασης σε χώρα-μέλος εκ μέρους των ΗΠΑ.

Πηγή: Reuters, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή