Ενταση τη νύχτα και στο UCLA: Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών

Ενταση τη νύχτα και στο UCLA: Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών

Συγκρούσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στον χώρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες, όταν αντίπαλες ομάδες διαδηλωτών συνεπλάκησαν γύρω από την κατασκήνωση που είχε στηθεί σε αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκρούσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης όχι μόνο στον χώρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη η κατάληψη του οποίου εκκενώθηκε έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας, αλλά και στον χώρο του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες (UCLA), όταν αντίπαλες ομάδες διαδηλωτών συνεπλάκησαν γύρω από την κατασκήνωση που είχε στηθεί σε αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη.

Λίγες ώρες νωρίτερα, χθες-Τρίτη, η διοίκηση του πανεπιστημίου UCLA είχε αποκηρύξει αυτήν την κατασκήνωση ως «παράνομη», καλώντας τους φοιτητές να αποχωρήσουν από το σημείο και απειλώντας με αποβολές όσους εξ αυτών παραμείνουν.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ωστόσο, μια μεγάλη ομάδα «αντιδιαδηλωτών», οι περισσότεροι από τους οποίους φορούσαν μαύρα ρούχα και λευκές μάσκες, έφτασε στην πανεπιστημιούπολη και επιχείρησε να ξηλώσει τα οδοφράγματα γύρω από τον «καταυλισμό».

Κατασκηνωτές, κάποιοι από τους οποίους κρατούσαν ξύλα και άλλοι σπρέι πιπεριού, συγκεντρώθηκαν για να υπερασπιστούν την περίμετρο του «καταυλισμού», με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν επεισόδια αρχικά περιορισμένης έντασης, ενώ η αστυνομία της Πανεπιστημιούπολης παρακολουθούσε από κοντά χωρίς όμως να επέμβει.

Στην πορεία ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες, η ένταση κλιμακώθηκε με αποτέλεσμα να κληθούν να επέμβουν δυνάμεις της αστυνομίας του Λος Αντζελες.

Ενταση τη νύχτα και στο UCLA: Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών-1
Συμπλοκές είχαν σημειωθεί και τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ φιλοϊσραηλινών και φιλοπαλαιστινίων διαδηλωτών στον χώρο του UCLA (REUTERS/David Swanson)

Σημειώνεται ότι παρόμοιες συμπλοκές είχαν σημειωθεί και τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ φιλοϊσραηλινών και φιλοπαλαιστινίων διαδηλωτών πέριξ του εν λόγω πανεπιστημίου.

Με πληροφορίες από Los Angeles Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT