Η Ιταλία απαγόρευσε τη «γιόγκα για κουτάβια»

Η Ιταλία απαγόρευσε τη «γιόγκα για κουτάβια»

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας έκανε λόγο για την ανάγκη προστασίας των ζώων καθώς και την ανάγκη ασφάλειας των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτές τις δραστηριότητες

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη «γιόγκα για κουτάβια» απαγόρευσε το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας, κάνοντας λόγο για την ανάγκη προστασίας των ζώων καθώς και ασφάλειας των ανθρώπων που συμμετέχουν σε τέτοιες δραστηριότητες.

Οπως αναφέρει το ιταλικό υπουργείο Υγείας, η «γιόγκα με σκύλους» πρέπει να θεωρείται ως ένα είδος «θεραπείας με τη βοήθεια ζώων». Σύμφωνα με τη νομοθεσία, κάτι τέτοιο μπορεί να πραγματοποιείται μόνο με ενήλικα ζώα.

Η «γιόγκα για κουτάβια» συνήθως περιλαμβάνει σκύλους νεαρής ηλικίας να περιφέρονται εντός της αίθουσα διδασκαλίας, ενώ, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζώα «συμμετέχουν» στην εκπαιδευτική δραστηριότητα, «ακολουθώντας» τις στάσεις της γιόγκα που απευθύνονται σε ανθρώπους.

Το υπουργείο Υγείας ζήτησε από τις τοπικές Αρχές να διενεργήσουν ελέγχους προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν πραγματοποιούνται μαθήματα «γιόγκα για κουτάβια».

Σε ανακοίνωσή του, το Εθνικό Συμβούλιο Προστασίας των Ζώων της Ιταλίας χαιρέτισε την απόφαση. Επικαλέστηκε δε την εμπειρογνώμονα σκύλων Giusy D’Angelo, η οποία δήλωσε ότι η γιόγκα για κουτάβια είναι μια «σωματικά και ψυχικά αγχωτική εμπειρία».

Αναφέρθηκε επίσης στον κίνδυνο οι συμμετέχοντες να παρασυρθούν και να υιοθετήσουν τα ζώα ενώ δεν έχουν συνυπολογίσει τις ευθύνες σε βάθος χρόνου. «Οι άνθρωποι καταλαμβάνονται από ένα κύμα συναισθημάτων ευεξίας, από τη στενή γειτνίαση με τα κουτάβια», δήλωσε η D’Angelo. «Αυτό μπορεί να τους οδηγήσει να πάρουν μια απόφαση χωρίς να σκεφτούν πραγματικά τις επιπτώσεις και τις συνέπειες».

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι τα κουτάβια που χρησιμοποιούνται σε μαθήματα γιόγκα συχνά δεν μεταφέρονται με ασφαλή τρόπο. «Οι διοργανωτές μερικές φορές δεν τους δίνουν αρκετό νερό για να πιουν», είπε. «Αυτού του είδους οι δραστηριότητες είναι επιζήμιες για την ευημερία των σκύλων και αποφέρουν μόνο οικονομικά οφέλη σε αυτούς που οργανώνουν τα μαθήματα», πρόσθεσε.

Τον περασμένο Ιούλιο, η Βασιλική Εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων (RSPCA) προέτρεψε τους ανθρώπους να εξετάσουν εναλλακτικές δραστηριότητες αντί της γιόγκα για κουτάβια.

Τα μαθήματα της «γιόγκα για κουτάβια» είναι δημοφιλή σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Αλλες παραλλαγές περιλαμβάνουν γιόγκα για γάτες, κουνέλια ή ακόμη, σε ορισμένες περιπτώσεις, γιόγκα για κατσίκες.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT