Οικογένεια αρκούδων δροσίζεται σε πισίνα – «Είναι πάντα ευπρόσδεκτες»

Οικογένεια αρκούδων δροσίζεται σε πισίνα – «Είναι πάντα ευπρόσδεκτες»

«Οταν βρίσκονται εδώ έξω, εμείς μένουμε μέσα και τις αφήνουμε να κάνουν ό,τι θέλουν. Τις θαυμάζουμε, είναι ευπρόσδεκτες εδώ, μπορούν να κάνουν τη βουτιά τους όποτε θέλουν»

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη νότια Καλιφόρνια το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και όλοι αναζητούν ήδη τη δροσιά – και γιατί όχι και οι αρκούδες; 

Μια μαμά αρκούδα με τα δύο μικρά της φαίνεται πως βρήκαν δροσερό καταφύγιο στην πισίνα μιας οικογένειας στη Μονρόβια – περίπου μισή ώρα απόσταση από το Λος Αντζελες. 

Αφού περιπλανήθηκαν στον κήπο της κατοικίας, η μαμά αρκούδα τόλμησε τη βουτιά, αν και τα μικρά της, παρά την παιδική περιέργειά τους, αποδείχτηκαν διστακτικά γι’ αυτό το άλμα στη ζωή.

Ο Ρικ Μαρτίνεζ, ιδιοκτήτης, κατέγραφε τους επισκέπτες μέσα από το σπίτι. Οπως λέει, εκείνος και ο σύντροφός του, από τη στιγμή που μετακόμισαν εκεί, τον Νοέμβριο του 2022, συχνά βλέπουν αρκούδες στην κατοικία, η οποία βρίσκεται στα όρια εθνικού δρυμού. 

«Ετυχε να βρίσκομαι στο σπίτι. Πήγα να πιάσω κάτι να φάω και ενώ έτρωγα, άκουσα θόρυβο», λέει ο ίδιος, παραδεχόμενος πως είναι η πρώτη φορά που βλέπει στον κήπο του αρκούδες τόσο μικρές σε ηλικία. 

Η οικογένεια, μετά από τη βουτιά της μαμάς, έκανε τη βόλτα της στον κήπο και κατέληξε σε ένα δέντρο για να ακονίσει νύχια και να ανακουφίσει τη… φαγούρα της. 

Αρχικά, το ζευγάρι αγχωνόταν γι’ αυτές τις επισκέψεις. «Ομως, στη συνέχεια συνειδητοποιήσαμε πως απλώς περνούσαν από εδώ. Εμεναν μακριά μας». 

Οπως σημειώνει ο Μαρτίνεζ, οι αρκούδες αποφεύγουν τους ανθρώπους και το βάζουν στα πόδια όποτε δουν μπροστά τους κάποιον. Οπότε, οι δύο τους από την αρχή δίνουν χώρο και χρόνο στα ζώα να εξερευνήσουν την αυλή τους, παρακολουθώντας τα από τα παράθυρα ή μέσω καμερών. 

Οι αρκούδες συνήθως περιπλανώνται στον κήπο και κάποιες φορές βουτούν στην πισίνα ή παίζουν με τα φουσκωτά παιχνίδια. Ηδη, λέει ο Μαρτίνεζ, έχουν πετάξει πέντε φουσκωτά παιχνίδια μέσα σε σχεδόν δύο χρόνια. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rick Martinez (@rickymartinez87)

Ο Μαρτίνεζ παραδέχεται πως τόσο ο ίδιος όσο και ο σύντροφός του απολαμβάνουν τις απρόσμενες αυτές επισκέψεις των τετράποδων γειτόνων τους, αν και πάντα με τις κατάλληλες προφυλάξεις – όπως να μην αφήνουν ποτέ σκουπίδια έξω. 

Οπως λέει, με την περίοδο ζευγαρώματος προ των πυλών, αναμένουν όλο και περισσότερες αρκούδες στον κήπο τους. 

«Αυτή είναι η γη τους. Είναι συνηθισμένες να περνούν από εδώ. Εμείς έχουμε υγιή σύνορα μαζί τους. Οταν βρίσκονται εδώ έξω, εμείς μένουμε μέσα και τις αφήνουμε να κάνουν ό,τι θέλουν. Τις θαυμάζουμε, είναι ευπρόσδεκτες εδώ, μπορούν να κάνουν τη βουτιά τους όποτε θέλουν», λέει ο Μαρτίνεζ. 

Πηγή: Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT