TikTok: Υδατογράφημα στα βίντεο που «γυρίζονται» με Τεχνητή Νοημοσύνη

TikTok: Υδατογράφημα στα βίντεο που «γυρίζονται» με Τεχνητή Νοημοσύνη

Το TikTok επισημαίνει ήδη το περιεχόμενο που παράγεται με χρήση των εργαλείων που προσφέρει, ωστόσο, πλέον θα επισημαίνονται επίσης βίντεο και εικόνες που δημιουργούνται μέσω άλλων υπηρεσιών, όπως της OpenAI. Πώς λειτουργεί η τεχνολογία «Content Credentials»

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το TikTok σχεδιάζει να επισημαίνει με ένα ψηφιακό υδατογράφημα τις εικόνες και τα βίντεο που ανεβαίνουν στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, γνωστό ως «Content Credentials», όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη, εν μέσω ανησυχιών για κακόβουλη χρήση της νέας τεχνολογίας.

«Εφαρμόζουμε πολιτικές που απαγορεύουν τη απεικόνιση ρεαλιστικού περιεχομένου που έχει δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη χωρίς να επισημαίνεται. Αν αυτό συμβεί, θα αφαιρούμε το περιεχόμενο καθώς παραβιάζει τις κατευθυντήριες γραμμές της κοινότητας», δήλωσε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του τομέα Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας του TikTok, Ανταμ Πρέσερ. 

Το TikTok, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, επισημαίνει ήδη το περιεχόμενο που παράγεται με τη χρήση των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης που προσφέρονται εντός της πλατφόρμας, ωστόσο, πλέον θα συμπεριλαμβάνει και τα βίντεο και τις εικόνες που δημιουργούνται μέσω άλλων υπηρεσιών.

Πώς λειτουργεί η τεχνολογία «Content Credentials»

Η χρήση της τεχνολογίας «Content Credentials», προωθείται από μια ομάδα που συνιδρύθηκε από την Adobe και τη Microsoft, ωστόσο, η χρήση της είναι ελεύθερη και για άλλες πλατφόρμες. 

Eχει υιοθετηθεί επίσης από τη εταιρεία που δημιούργησε το ChatGPT, την OpenAI, ενώ το Youtube, που ανήκει στην Google, καθώς και η Meta, στην οποία ανήκουν το Facebook και το Instagram, έχουν επίσης δηλώσει ότι σκοπεύουν να τη χρησιμοποιήσουν.

Για να λειτουργήσει το «Content Credentials» απαιτείται συμφωνία της εταιρείας που παρέχει τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία περιεχομένου και της πλατφόρμας που γίνεται η ανάρτησή του. 

Για παράδειγμα, όταν ένα άτομο χρησιμοποιεί το εργαλείο Dall-E της OpenAI, στη δημιουργηθείσα εικόνα επισυνάπτεται ένα υδατογράφημα. Εάν αυτή η εικόνα μεταφορτωθεί στη συνέχεια στο TikTok, θα επισημανθεί αυτόματα ως εικόνα που δημιουργήθηκε από AI.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή