Boeing: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στην Ιαπωνία μετά από «πρόβλημα στο φτερό»

Boeing: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στην Ιαπωνία μετά από «πρόβλημα στο φτερό»

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της χώρας, δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ των 50 επιβατών και του πληρώματος

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Boeing 737 της United Airlines με προορισμό το Γκουάμ πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, λίγο μετά την απογείωσή του, στο αεροδρόμιο της Φουκουόκα. 

Το αεροσκάφος ανέφερε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επέστρεψε στο αεροδρόμιο με ασφάλεια, περίπου στις 11.45 π.μ. το πρωί της Παρασκευής, ανέφεραν οι ιαπωνικές αρχές. 

Οι αρμόδιες Αρχές διερευνούν το νέο αυτό ατυχές περιστατικό που προκύπτει σε αεροσκάφος της Boeing, ενώ οι αρχικές πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόβλημα σε εξάρτημα του φτερού

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της χώρας, δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ των 50 επιβατών και του πληρώματος. 

Παρ’ όλα αυτά, μετά την αναγκαστική προσγείωση, ο διάδρομος προσγείωσης αποκλείστηκε προσωρινά για τους απαραίτητους ελέγχους ασφαλείας. 

Πρόκειται για το τελευταίο συμβάν ελλιπούς ασφάλειας σε αεροσκάφος της Boeing, η οποία βρίσκεται εδώ και μήνες στη δίνη σοβαρής κρίσης ασφάλειας. 

Υπενθυμίζεται πως, τον Ιανουάριο, μια έξοδος κινδύνου σε αχρηστία αποκολλήθηκε από ένα νέο 737 Max 9 λίγο μετά την απογείωσή του – συμβάν που καθήλωσε προσωρινά δεκάδες αεροσκάφη της εταιρείας, επιβράδυνε την παραγωγή, μείωσε τις παραγγελίες και πυροδότησε ποινική έρευνα και ενδελεχείς ελέγχους. 

Πηγή: Kyodo

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT