Τζασμίν Γκρέις Γκριμάλντι: Παραλίγο πριγκίπισσα

Τζασμίν Γκρέις Γκριμάλντι: Παραλίγο πριγκίπισσα

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H 23χρονη Τζασμίν Γκρέις Γκριμάλντι τυπικά δεν είναι πριγκίπισσα. Μπορεί να είναι κόρη του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, αλλά το πρωτόκολλο δεν δίνει στα εκτός γάμου παιδιά των γαλαζοαίματων τίτλο ούτε δικαίωμα στο θρόνο. Αυτό δεν φαίνεται να την απασχολεί. Παρότι πρόσφατα έκανε το επίσημο ντεμπούτο της στα μίντια, με συνέντευξη και φωτογράφιση για το Harper’s Bazaar, δεν είναι καινούργια στο παλάτι. Αλλωστε ο Αλβέρτος την έχει αναγνωρίσει από το 2006, εξασφαλίζοντας πως η Τζασμίν, αλλά και το άλλο νόθο παιδί του, ο 11χρονος σήμερα Αλεξάντρο Κοστ, θα αποκατασταθούν οικονομικά ως νόμιμοι κληρονόμοι του.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κανονικό κορίτσι – ή τουλάχιστον αυτό θέλει να μας δείξει. Ενδιαφέρεται να έχει καλή σχέση με τον πατέρα της και τα νεογέννητα ετεροθαλή αδέρφια της -τα δίδυμα του πριγκιπικού ζεύγους-, να ακολουθήσει καριέρα τραγουδίστριας και ηθοποιού (έχει διακριθεί για τις επιδόσεις της στο τραγούδι από μικρή ηλικία), ενώ νιώθει πια την ανάγκη να μοιραστεί την ιστορία της. Και ο κόσμος φαίνεται διψασμένος να την ακούσει. Είναι, άλλωστε, εγγονή της θρυλικής Γκρέις Κέλι.

Αυτό είναι κάτι που, έτσι κι αλλιώς, η φωτογράφιση του Harper’s Bazaar δεν σε αφήνει να ξεχάσεις. Ο Μάικλ Αβεντον, εγγονός του σπουδαίου φωτογράφου μόδας Ρίτσαρντ Αβεντον (που είχε κάνει πολλά πορτρέτα της Κέλι), ανέλαβε να τη μεταμορφώσει σε νέα πριγκίπισσα Γκρέις. Οι συγκρίσεις, βέβαια, δεν ευνοούν ούτε τον φωτογράφο ούτε τη φωτογραφιζόμενη όταν έχεις να κάνεις με ένα ιερό τέρας και μια αξέχαστη καλλονή όπως η Γκρέις Κέλι, όμως η Τζασμίν, αν μη τι άλλο, έχει ενδιαφέρον. Πέραν της κομψότητας που αποπνέει μέσα στις τουαλέτες μεγάλων οίκων, από τις σελίδες αναδύεται η γοητεία ενός κοριτσιού που αναγκάζεται να συνδυάσει δύο κόσμους: τη βασιλική καταγωγή και την καθημερινότητα μιας θνητής – όπως είχε επιχειρήσει να το κάνει και η γιαγιά της.

Μεγάλωσε στο Παλμ Σπρινγκς με τη μητέρα της Ταμάρα Ρότολο. Η τελευταία είχε το 1991 μια ερωτική περιπέτεια με τον Αλβέρτο. Γνωρίστηκαν σε διακοπές στην Κυανή Ακτή, αλλά μαζί με το καλοκαίρι τέλειωσε και το ειδύλλιό τους. Παρ’ όλα αυτά, όταν η Ταμάρα διαπίστωσε πως έμεινε έγκυος, αποφάσισε να κρατήσει το παιδί και να το μεγαλώσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Και τα κατάφερε. Η Τζασμίν πήγε σχολείο στην Καλιφόρνια, ήταν άριστη μαθήτρια και από νωρίς ασχολήθηκε με το τραγούδι και την ηθοποιία. Η φωνή της έχει προπονηθεί για την όπερα και τώρα τραγουδά με ένα σχήμα «πειραγμένες» σόουλ μελωδίες. Πιτσιρίκα, είδε τη γιαγιά της στην ταινία «High Society». «Ηταν η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα ότι είχαμε σύνδεση. Είμαι παθιασμένη με την ηθοποιία και το τραγούδι, και το είδα και σε εκείνη!».

Ηταν 11 ετών όταν επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Μονακό και 14 όταν ο πατέρας της την αναγνώρισε επισήμως. Ο Τύπος την περιέγραφε ως ένα «ώριμο, γλυκό, έξυπνο κορίτσι». Η ζωή της άλλαξε όταν «εισέβαλαν» σε αυτήν οι παπαράτσι. «Ηταν δύσκολο», λέει στο Harper’s Bazaar. «Αλλά ήξερα ότι θα γινόταν μια μέρα. Αυτή είναι η πρώτη μου συνέντευξη. Είναι ευαίσθητο θέμα το πώς θα μπω στη δημόσια σφαίρα, όμως νομίζω ότι τώρα πια είμαι έτοιμη…»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή