Δουκάκης: Τίποτε δεν είναι σίγουρο

Δουκάκης: Τίποτε δεν είναι σίγουρο

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Το διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές είναι πολύ υψηλό. Το γνωρίζουν οι πάντες. Οι διαφορές μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τραμπ είναι τεράστιες. Η προσέγγισή του στην επίλυση προβλημάτων αλλά και η γενικότερη ιδιοσυγκρασία του είναι βαθιά προβληματικές», τονίζει στην «Κ» ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Μάικ Δουκάκης, προεδρικός υποψήφιος ο ίδιος, το 1988. Σημαίνον στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος και σθεναρός υποστηρικτής της Κλίντον, έχει και ο ίδιος δραστηριοποιηθεί τους τελευταίους μήνες υπέρ της εκλογής της, απευθυνόμενος μεταξύ άλλων και στην ελληνική ομογένεια.

Ο κ. Δουκάκης δηλώνει ευθέως ότι «ενδεχόμενη νίκη του Τραμπ και εγκατάστασή του στον Λευκό Οίκο θα ήταν καταστροφή» και δεν κρύβει την αγωνία του για το ρευστό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί και το αβέβαιο αποτέλεσμα. «Τίποτα πλέον δεν είναι σίγουρο. Οσοι από εμάς αντιτίθενται σθεναρά στον Τραμπ έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε μέχρι και την τελευταία στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες».

Εκτιμά πως σε περίπτωση επικράτησης της Δημοκρατικής υποψήφιας, «είναι απολύτως πιθανό ο Τζιμ Σταυρίδης (ο ελληνικής καταγωγής πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ και νυν πρύτανης της Σχολής Φλέτσερ), αλλά και ο Νικ Μπερνς (πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και πρέσβης στην Αθήνα) να αναλάβουν αξιώματα σε μια κυβέρνηση της Κλίντον».

Οσο για την Ελλάδα, ο πρώην προεδρικός υποψήφιος εκτιμά ότι «θα μπορούσε να περιμένει μεγάλη υποστήριξη από μια κυβέρνηση Κλίντον, συμπεριλαμβανομένης μιας ισχυρής προσπάθειας να χαλαρώσει η οικονομική πολιτική της Ε.Ε. και να κινηθεί προς την κατεύθυνση που η Ιταλία πιέζει τις τελευταίας εβδομάδες». Αντιθέτως, «η πολιτική που θα υιοθετήσει ο Τραμπ σε σχέση με την Ελλάδα είναι εντελώς στον αέρα. Ο ίδιος έχει πει πολύ λίγα γι’ αυτό, και οι ιδέες του στα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι σε γενικές γραμμές θολές».

Θεωρεί σημαντικό ότι «η Χίλαρι ήταν εξαιρετική κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών αναμετρήσεων», καθώς όπως λέει, «ο Τραμπ δεν είναι εύκολο άτομο να αντιμετωπίσεις. Διακόπτει συνεχώς, τον διακρίνει μια περίεργη κινητικότητα, αδυνατεί να επικεντρωθεί σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα και όλα αυτά δημιουργούν εκνευρισμό στον αντίπαλο, που δεν ξέρει πώς ακριβώς να τον χειρισθεί. Αλλά η Χίλαρι τον κέρδισε».

Τέλος, αναφερόμενος στις προτιμήσεις της ομογένειας, σημειώνει ότι «πολλοί Ελληνοαμερικανοί θα ψηφίσουν τη Χίλαρι», ωστόσο αναγνωρίζει ότι ο Τραμπ «θα εξασφαλίσει την ψήφο των πιο συντηρητικών μελών της κοινότητάς μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή