ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκοπικάντικα μπιφτέκια κοτόπουλου

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Κιμάς, Πουλερικά, Ψωμιά, Αυγά, Συνταγές

Εύκολο, Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα + ψησιμο: 25΄
 

Υλικά (για 6 άτομα) 
  • 1 κιλό κιμάς κοτόπουλου (μπούτι + στήθος)
  • 250 γρ. ψωμί, χωρίς την κόρα, μουσκεμένο σε γάλα, καλά στυμμένο
  • 250 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κουτ. σούπας sweet chili sauce (γλυκοπικάντικη σάλτσα –  σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, συνήθως στα ράφια με τις μουστάρδες, τις κέτσαπ κ.ά.) ή 1 κ.γ. μέλι + 1 κ.γ. καυτερό μπούκοβο
  • 2 κουτ. σούπας πασάτα
  • 2 αυγά
  • χυμός από 1 μικρό λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  • 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο για 4-5 λεπτά.

Αποσύρουμε, αδειάζουμε σε μπολ (μαζί με το λάδι) και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.

Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε 6 μεγάλα μπιφτέκια, τα αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Συνοδεύουμε με καροτοσαλάτα με ρίγανη και ελιές.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ