Αρνίσια «παϊδάκια» με μουστάρδα, χοντρό αλάτι και ρίγανη

Αρνίσια «παϊδάκια» με μουστάρδα, χοντρό αλάτι και ρίγανη

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία + Μαρινάρισμα: περίπου 1 ώρα, Ψήσιμο: περίπου 10΄

Υλικά για 6 άτομα:

  • 2 κιλά «παϊδάκια» από αρνίσιο μπούτι
  • 1/2 κουτ. σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, χοντροκομμένα ή φρέσκο θυμάρι (τα φρέσκα αυτά μυρωδικά τα βρίσκουμε πλέον σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε ενημερωμένα μανάβικα αλλά και σε φυτώρια) ή 1½ κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή θυμάρι, τριμμένα
  • 70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) μουστάρδα πικάντικη ή άλλη της αρεσκείας μας
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • χυμός λεμονιού, κατά βούληση

Διαδικασία:

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα παϊδάκια και τα τρίβουμε με τις παλάμες μας με το αλάτι και το μυρωδικό της επιλογής μας.

Σε ένα άλλο μικρό μπολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το ξύσμα λεμονιού, και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν. Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα παϊδάκια, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, να μαριναριστούν. Αν έχουμε χρόνο, μπορούμε να τα μαρινάρουμε μέχρι και 4 – 5 ώρες.

Προθερμαίνουμε το γκριλ. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και την τοποθετούμε στην υψηλότερη θέση. Από κάτω στερεώνουμε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος και να μη λερώσουμε το φούρνο.

Στραγγίζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και τα σκουπίζουμε απαλά με χαρτί κουζίνας. Τα πασπαλίζουμε με πιπέρι και από τις δύο πλευρές και τα βάζουμε στη σχάρα. Ψήνουμε για περίπου 4 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν όσο μας αρέσουν.

Εναλλακτικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στις αντιστάσεις, λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί που να τα χωράει σε μονή στρώση, απλώνουμε τα παϊδάκια και ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε τα παϊδάκια σε μια πιατέλα, περιχύνουμε με όσο χυμό λεμονιού μάς αρέσει και συνοδεύουμε με πίτες για σουβλάκι, τις οποίες ζεσταίνουμε ελαφρώς στον καυτό φούρνο.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή