Smeralda: το γιαννιώτικο τζελάτο

Smeralda: το γιαννιώτικο τζελάτο

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν την πιάνει το μάτι σου αυτήν τη μικρή τζελατερία των Ιωαννίνων. Χωμένη σε ένα στενό μακριά από το κέντρο, αντέχει κοντά 35 χρόνια. Βρέξει-χιονίσει, χειμώνα-καλοκαίρι, το μαγαζί είναι ανοιχτό και με πελατεία σταθερή. Το μυστικό; Ποιοτική πρώτη ύλη και υψηλή, στέρεη τεχνογνωσία. Το πρώτο εξασφαλίζεται μέσω της συνεργασίας με τον νεότευκτο συνεταιρισμό ντόπιων αγελαδοτρόφων, με έδρα το Νεοχώρι Ζίτσας, που παράγει και τυποποιεί το εξαίσιο γάλα «Γιαννιώτ’κο». Το δεύτερο, το πώς κατακτήθηκε η τέχνη του παγωτού στην εν λόγω τζελατερία, κρύβει την ιστορία της οικογένειας – μετανάστες στην Ιταλία και επιστροφή στα Γιάννενα. Γεύσεις έχουν πολλές, οι οποίες αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Δικό μου αγαπημένο το καρύδι (με ντόπιους ξηρούς καρπούς), εξαιρετικά τα σορμπέ, η σοκολάτα, το ιταλικό αγριοκέρασο, το φουντούκι, το φιστίκι, το μαρόν γλασέ.

Smeralda,

Σαράντα 6 (πάροδος Ν. Ζέρβα), Ιωάννινα,

Τ/26510-66.395.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή