ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μεγάλα αφράτα μπισκότα με μαρμελάδα

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ

Φωτογραφία: ΑΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Μπισκότα, Μαρμελάδες, Αυγά, Συνταγές, Γλυκά

Η ζύμη αυτή θυμίζει τα κλασικά βουτυρένια βουτήματα του φούρνου, που κολλούν ανά δύο με μαρμελάδα και βουτάνε σε σοκολάτα μέχρι τη μέση. Εδώ ψήνεται σε φορμάκια και γίνεται πιο μαλακή και αφράτη.

Μέτριας δυσκολίας/ Προετοιμασία: 30΄,  Ψήσιμο: 30΄
 

Υλικά (για 12 κομμάτια)
  • 470 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 175 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • μαρμελάδα της αρεσκείας μας
  • λίγη άχνη ζάχαρη, για πασπάλισμα (προαιρετικά)


Διαδικασία

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό για αρκετή ώρα το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει πολύ (θέλει τουλάχιστον 20 λεπτά χτύπημα).

Έπειτα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στο τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το ξύσμα λεμονιού. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, σταματάμε το χτύπημα και το μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής στην άκρη της οποίας έχουμε βάλει ένα αρκετά φαρδύ οδοντωτό κορνέ.

Με αυτό γεμίζουμε ατομικές φόρμες διαμέτρου 9-10 εκ. –  μεταλλικές, χάρτινες ή από σιλικόνη (δεν χρειάζεται να τις βουτυρώσουμε προηγουμένως, καθώς η ζύμη περιέχει αρκετό βούτυρο).

Στο κέντρο κάθε μπισκότου δημιουργούμε μια λακκούβα με ένα κουτάλι του γλυκού και τη γεμίζουμε με μαρμελάδα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°-170° C για 30 λεπτά. Ξεφορμάρουμε τα μπισκότα αφού κρυώσουν καλά και, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με ελάχιστη άχνη.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ