Μπράουνι

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερίδες: 9, Προετοιμασία: 25 ́, Ψήσιμο: 20 ́

Διασταύρωση κέικ και cookie, μια ζύμη ενδιάμεση. Οι θεωρίες για την καταγωγή του μπράουνι δεν συμφωνούν μεταξύ τους, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι αμερικανική εφεύρεση του 19ου αιώνα. Κάποιοι δεν αποκλείουν να είναι ένα από τα πρώτα γλυκά στα οποία προστέθηκε σοκολάτα. Πολύ σύντομα εξαπλώθηκε στον Καναδά και αλλού. Στην Ελλάδα το μάθαμε δυστυχώς πολύ αργότερα, αλλά ήταν αγάπη με την πρώτη δαγκωματιά.

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 120 γρ. καρύδια (προαιρετικά)

 

Διαδικασία

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε να λιώσουν μαζί σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει). Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις λιώσουν κατεβάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί.

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν. Αδειάζουμε σε αυτά το μείγμα σοκολάτας – βουτύρου και ανακατεύου- με. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και τα καρύδια (αν βάλουμε) και ανακατεύουμε ξανά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι ή τσέρκι, καλυμμένο στο κάτω μέρος με λαδόκολλα. Ιδανικό μέγεθος 25 x 25 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά, όχι περισσότε- ρο, γιατί θέλουμε να μείνει υγρό στο εσωτερικό.

Όσο είναι ζεστό, θα δυσκολευτούμε να το σερβίρουμε σε κομμάτια. Το αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 ώρες πριν το κόψουμε. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με παγωτό ή σαντιγί.
 

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή